Umduğunu bulamadı

Düzenleyen:
Umduğunu bulamadı

SPOR Haberleri

2 saate yakın kürsüde kalan Özbek borcu anlatıp mali bağımsızlığa vurgu yaptı; hayıflandı. Fatih Altaylı’nın “Para yarın elimizde mi olacak sanki!” sözü ise toplantıya damga vurdu.

> Burhan Can terzi

Galatasaray Kulübü’nün ekim ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı dün Galatasaray Lisesi’nde gerçekleşti. Hem 22 Ekim’deki genel kurula sayılı günler kalması sebebiyle hem de toplantının lisede yapılması nedeniyle katılım yakın geçmişteki divanlara oranla fazlaydı. Başkan Dursun Özbek, 2 saate yakın bir süre kürsüde kaldı. Özbek aylardır olduğu gibi yine Riva ve Florya arazilerinin projelerinin Galatasaray’ın geleceği adına ne kadar önemli olduğuna vurgu yaparak, görseller eşliğinde hedeflerini anlattı. Genel hava 22 Ekim’deki genel kurulda projelerin onaydan geçmesinin kolay olmayacağı yönündeydi. İşte başkanın sözleri ve eleştiriler…
Mali bağımsızlık önemli
Özbek, “Deloitte Para Ligi’nde Türkiye’den hiç kimse yokken biz 18. sıradayız. Galatasaray’ın borcu 1.5 milyar lira seviyesine geldi. Her sene 40 milyon avro faiz ödeniyor. Bu borç faiz sarmalından Galatasaray’ın çıkması gerekiyor” dedi. 22 Ekim’deki genel kurulun borç sarmalından kurtulmak için çok mühim olduğunu üstüne basa basa söyleyen Özbek, “22 Ekim’de yapılacak genel kurulun esasında mali bağımsızlık yatıyor. Bütün gayrimenkulleri ipotekli bir kulüp... Nereye gittiğimizi sizin hayal gücünüze bırakıyorum. Galatasaray’ın 1. önceliği değerlerini erozyona uğratan konulardan uzak durmaktır” dedi
Ölüsü 2 milyar dolar
Başkan Özbek’in ardından üyeler söz alırken, en dikkat çekici konuşmayı Fatih Altaylı yaptı. Eski yönetici “Florya ve Riva ayrı düşünülemez bu konuda başkana katılıyorum ama öyle bir konuşuluyor ki bu projeler onaylandıktan sonra sanki yarın G.Saray’ın borcu hemen kapanacak. 230 milyon dolarlar falan Galatasaray için çok komik rakamlar. Galatasaray’ın marka değeri 200 milyonlarla ölçülemez, G.Saray’ın ölüsüne 2 milyar dolara müşteri bulurum. Başkan otelci olduğu için her şeyi otelci gibi görüyor. Fakat o bölgede yıllık 5 milyon dolara otel zor kiralanır” yorumu yaptı. 

KULÜBÜN MASRAFLARI
GİDER KALEMİ    ÜCRETİ (avro)
Futbolcu+prim+stopaj    60 milyon 
Personel+ teknik kadro    21 milyon 
Deplasman+ kamp+ seyehat    5 milyon 
Finansman giderleri    38 milyon 
Futbolcu amortisman    17 milyon 
Amatör şubeler ve tesis    26 milyon 
TOPLAM GİDER:    168 milyon 
TOPLAM GELİR:    150 milyon 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...