Erdoğan, 'Google glass'ı test etti

Erdoğan, 'Google glass'ı test etti

DÜNYA Haberleri

Başbakan Erdoğan, San Francisco'daki Silikon Vadisi'nde "Google glass"ı test etti, sürücüsüz otomobili inceledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünyaca ünlü bilişim firmalarının bulunduğu San Francisco'daki Silikon Vadisi'nde "Google glass"ı test etti, sürücüsüz otomobili inceledi.
Başbakan Erdoğan, temasları sırasında Microsoft'ta Google Maps isimli programla İstanbul'u izledi.
Daha sonra Apple'da incelemelerde bulunan Erdoğan, son olarak Google'ı ziyaret etti. Google'a gelişinde "self driving car" olarak anılan sürücüsüz otomobili inceledi.
Araca kızı Sümeyye Erdoğan ve AK Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı ile binen Erdoğan, kendi kendine yolunu bulan otomobille, tur attı.
Sürücüsüz otomobil deneyimini paylaşan Erdoğan, otomobilin bazı yerlerde sürücü tarafından idare edildiğini, bazı yerlerde ise kendi kendine yol alabildiğini vurgulayarak, "Aynı uçaklardaki otopilot sistemine benzer bir sistemle, araç gidiyor. Şu anda daha ilk adımlar, test sürüşlerini daha da geliştirecekler. Navigasyon sistemini tamamiyle bunlara adapte etmek suretiyle bunu çok daha farklı bir şekilde, park etmeden tutunuz da bulunduğunuz yere çağırmaya varıncaya kadar, bunu geliştirme amaçları var. Bütün bunları izleyeceğiz, takip edeceğiz. Şu anda bunu 100 kadar araç üzerinden test ediyorlar. Biz bunu başarılı adımlar olarak görüyor, tebrik ediyoruz" dedi.
Google'daki temasları sırasında test aşamasındaki "google glass" adı verilen akıllı gözlüğü de taktığını anlatan Başbakan Erdoğan, "Video çekimleri yapar gibi çekim yapıyorsunuz. Çalışanlar, mesafe alıyor. Demek ki bizim de daha çok çalışmamız, bilgiyi üretmemiz, geliştirmemiz lazım. Onun için de ben bilgiyi insanlığın evrensel bir malzemesi olarak görüyorum. Bundan hep birlikte istifade edeceğiz. Geleceğe çok daha güçlü olarak yürüyeceğiz" diye konuştu. nbsp;SAN FRANCİSCO

##tgvideo##

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...