Yaralı askerlerin odasına giren hemşireye hapis istemi

Düzenleyen:
Yaralı askerlerin odasına giren hemşireye hapis istemi

GÜNDEM Haberleri

Hemşire N.K. hakkında 'terör örgütü propagandası' suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Van'da, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'nde yaralı askerlerin tedavi edildiği odaya girip çıkarken şüpheli hareketleri nedeniyle gözaltına alınan ve tutuklanan hemşire N.K. hakkında 'terör örgütü propagandası' suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

4 ASKER HASTANEYE KALDIRILMIŞTI
Van- Özalp karayolu Aşağı Mollahasan Mahallesi'nde 19 Ağustos 2016'da PKK'lı teröristler, yola döşedikleri el yapımı patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasıda patlattı. Bu sırada yoldan geçen bir araçta bulunan Antika Çakıçı adlı kadın yaşamını yitirirken, 1 çocuk ile 4 asker yaralandı. Yaralı askerler Van YYÜ Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'ne getirilerek acil serviste tedavi altına alındı.

ASKERLERİN ODASINA GİRİP ÇIKIYORDU
Askerlerin tedavesinin sürdüğü sırada Acil Servis'te görevli hemşire N.K. sürekli askerlerin bulunduğu odaya girip çıkınca şüphe çekti ve gözaltına alındı. Yapılan araştırmada sosyal medya üzerinden PKK terör örgütünün propagandasını yaptığı belirlenen N.K., 22 Ağustos 2016'da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı da olay sonrası başlattığı soruşturmayı tamamlayarak hazırladığı iddianameyi Van 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne verdi.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIMLARI
Van 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede hemşire N.K. hakkında 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

"HALKIMIZI KATLEDENLER HESAP VERECEK"
İddianamde ayrıca hemşire N.K.'nın sosyal medya üzerinden 'Roboski'de, Gezi'de, Suruç'ta katledilen gençlerimizin intikamını almak için geri dönüyoruz. Yaşadığımız topraklarda bize ölümü ve köleliği dayatanlara hesap sormaya geri dönüyoruz. Halkımızı katledenler hesap verecek' gibi paylaşımlarına da yer verildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...