Van der Wiel altyapıdaki çocukların gerisinde kaldı

Düzenleyen:
Van der Wiel altyapıdaki çocukların gerisinde kaldı

SPOR Haberleri

Gökhan Gönül'ün yerine transfer edilen Van der Wiel'in kondisyonu altyapıdan gelen futbolcuların bile gerisinde kaldı.

Fenerbahçe’nin Hollandalı sağ beki Van der Wiel, henüz istenen seviyeye gelemedi.

GÖKHAN'IN BOŞLUĞUNU DOLDURAMADI
Gökhan Gönül’ün ardından sağ bek pozisyonunda görev yapan tecrübeli futbolcu, bu boşluğu henüz dolduramadı. Futbolcunun en büyük sorunu sezon başı kampını iyi geçirmemesi ve fiziksel açıdan istenen seviyede olmaması gösterildi.

ALTYAPI FUTBOLCULARININ BİLE GERİSİNDE
Hollandalı oyuncu yapılan ölçümlerde takımın en kötü isimleri arasında bulunuyor. Hatta altyapıdan gelen bazı oyuncuların bile fiziksel değerlerinin Wiel’den daha iyi durumda olduğu ifade ediliyor. Bu da doğal olarak futbolcunun saha içi performansına yansıyor. Pozisyon bilgisi ve tecrübesi üst seviyede olsa da bu sıkıntısı sebebiyle tam performans veremiyor.

ÇALIŞMALAR NEDENİYLE SAKATLANDI
Ancak Van der Wiel Advocaat’ın gelişi ve değişen antrenman sistemi ile bu açığını kapamaya başladı. Hatta bu çalışmalar ve yoğun maç temposu sebebiyle sakatlanıp son Osmanlıspor maçının kadrosunda yer almamıştı. Futbolcunun, milli takım arasının ardından artık istenen seviyeye çıkması bekleniyor.

SÜPER LİG'DE ZORLANDI
7 yıl Ajax ve 4 yıl Paris Saint Germain kariyerinden sonra Fenerbahçe’ye transfer olan futbolcu, Süper Lig’de bu kadar zorlanacağını düşünmüyordu. Lig’in bu kadar sert ve zorlu olduğunu bilmeyen sağ bek daha rahat bir ortam bekliyordu. Hollandalı sağ bek Pereira’nın ardından Advocaat’ın da ilk tercihi oldu. Sarı-lacivertli forma altında 10 maça çıkan futbolcu bir asist yaptı. Oynadığı maçların tamamına ilk 11’de başladı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...