Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

6 yıl aradan sonra ilk İsrail Bakanı Türkiye'de

Düzenleyen:
6 yıl aradan sonra ilk İsrail Bakanı Türkiye'de

GÜNDEM Haberleri

İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, 23. Dünya Enerji Kongresine katılmak için bugün Tel Aviv’den İstanbul’a geldi.

Konuk Enerji Bakanı Yuval Steinitz’in bu ziyaretinin Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normale dönmesi sonucu iki ülke arasında altı yıl aradan sonra bakan düzeyinde yapılan ilk ziyaret olduğu bildirildi.

THY’ye ait bir uçakla Tel Aviv’den saat 09.30’da İstanbul’a gelen İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz’i Atatürk Havalimanı’nda İsrailli yetkililer tarafından karşıladı.

AÇILIŞ KONUŞMASI YAPACAK
İsrail Enerji Bakanı Steinitz’in Kongrede, “ Doğu Akdeniz’de Yeni Bir Manzara” başlıklı oturumun açılış konuşmasını yapacağı bildirildi. Bu arada Yuval Steinitz’in Türk mevkidaşı Berat Albayrak ile iki ülke arasındaki enerji işbirliği konusunu görüşmek üzere bir araya gelecekleri belirtildi.

Ayrıca Steinitz’in Albayrak ile görüşmesinin ardından bir basın toplantısı düzenleyecekleri ifade edildi.

2010'DAN SONRA İLK KEZ...
Türkiye İsrail ilişkilerindeki normalleşmenin bir sonucu olan bu ziyaretin iki ülke arasında altı yıl aradan sonra bakan düzeyinde yapılan ilk ziyaret olacağına dikkat çekildi. İsrail ile 2010 yılında yaşanan Mavi Marmara krizinin ardından, ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik Temmuz sonunda anlaşma imzalanmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...