Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çeşme'de 71 kaçak daha yakalandı

Düzenleyen:
Çeşme'de 71 kaçak daha yakalandı

YAŞAM Haberleri

İzmir'in Çeşme ilçesinde, sahil güvenlik ekiplerinin yaptığı iki ayrı operasyonda lastik botla Yunanistan'ın Sakız Adası'na geçmeye çalıştıkları belirlenen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yabancı uyruklu toplam 71 kaçak yakalandı.

Çeşme bölgesinde devriye görevi yapan sahil güvenlik ekipleri, bugün saat 08.00 sıralarında Çeşme açıklarında lastik botta Yunanistan'ın Sakız Adası'na geçmeye çalışan kaçaklar olduğunu belirledi. Botu durdurmak isteyen sahil güvenlik ekiplerine direnen kaçaklardan bazıları denize atlayıp, Yunan kara sularındaki Yunan sahil güvenlik botuna doğru yüzmeye çalıştı. Türk sahil güvenlik ekipleri, denize atlayan kaçakları yakaladı. Sudan çıkartılan kaçaklar, lastik bottaki diğer kaçkalarla birlikte sahil güvenlik botuna alındı. Suriyeli oldukları belirlenen toplam 20 kaçak, Çeşme İskelesi'ne getirildi. Denize atladıkları için ıslanan kaçaklar, üzelerine kıyafetleri iskelenin demir parmaklıklarına asarak kurutmaya çalıştı.
Kaçakları iskeleye bıraktıktan sonra devriye görevine devam eden sahil güvenlik ekipleri, saat 09.00 sıralarında, Alaçatı açıklarında bir lastik bot daha olduğunu belirledi. Bu botu da durduran ekipler, 2'si Fas, 49'u Suriye uyruklu 51 kaçağı kendi botlarına alarak kurtardı. Can yeleklerine, imha edilmek üzere el konulan bu kaçaklar da Çeşme İskelesi'ne getirildi.
Uluslararası Göç Örgütü temsilcileri tarafından, aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu toplam 71 kaçağa, insani yardım yapıldı. İşlemlerinin tamamlanması ardından kaçakların İzmir Göç İdaresi'ne gönderileceği bildirildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...