Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Körfez İşbirliği Konseyi FETÖ'yü terör örgütü ilan etti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Körfez İşbirliği Konseyi FETÖ'yü terör örgütü ilan etti

GÜNDEM Haberleri  / AA

Körfez İşbirliği Konseyi, FETÖ'yü terör örgütü olarak niteledi, Türkiye'nin örgütle mücadelesini desteklediğini açıkladı.

Körfez İşbirliği Konseyi (KİK), FETÖ'yü terör örgütü olarak niteleyerek, Türkiye'nin örgütle mücadelesini desteklediğini bildirdi. KİK'in Riyad'da düzenlenen bakanlar toplantısının ardından yayımlanan ortak bildiride, Türkiye'nin çabalarıyla gündeme alınan FETÖ gibi kült yapılardan kaynaklanan terörizmin yeni biçimlerine karşı koyma konusundaki kararlılık teyit edildi.

'TÜRKİYE İLE DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ'
15 Temmuz'da darbe girişimiyle karşı karşıya kalan Türkiye ile dayanışma içinde olunduğu belirtilen bildiride, Türkiye'nin böyle bir teşebbüsün üstesinden gelmesi de memnuniyetle karşılandı.
Bildiride 15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki FETÖ'ye karşı alınacak önlemlere destek verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin güvenlik ve istikrarına vurgu yapılan bildiride, kardeş Türk halkının refahını sürdürmesinin önemine dikkat çekildi.

Ortak bildiride, Suriye, Irak, ve diğer tüm cephelerde Uluslararası Koalisyon içinde DEAŞ terör örgütüyle mücadeleye bağlılık, tüm terörist örgütlerle mücadelede ve bu örgütlerin sapkın ideolojisinin kökünün kazınmasına yönelik tüm bölgesel ve uluslararası çabalara destek yinelendi.

Bakanlar ayrıca PKK ve diğer terörist örgütlerin Türkiye'yi hedef alan saldırılarını kınadı, Türkiye'nin kendini savunma hakkını tasdik etti.
Bildiride, başta bölgenin karşı karşıya olduğu zorluklar olmak üzere terörizm ve sınır ötesi tehditlerle mücadele, bölgesel güvenlik ve istikrarı artırmak için işbirliğinin yoğunlaştırılmasının önemi vurgulandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...