Meclis darbeyi onlara soracak

Düzenleyen:
Meclis darbeyi onlara soracak

GÜNDEM Haberleri

TBMM Darbe Araştırma Komisyonu’nun ekim ayı takvimi belli oldu. Komisyonda dinlenecek kişiler arasında eski Genelkurmay Başkanları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eniştesi Ziya İlgen de bulunuyor.

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak amacıyla kurulan ve bir süre önce mesaiye başlayan Meclis Araştırma Komisyonu, dinleyeceği ilk isimleri belirledi. Bunlar arasında genelkurmay başkanlarından bakanlara, gazetecilerden akademisyenlere kadar birçok kişi yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişimini eniştesinden duyduğunu söylemişti. Araştırma komisyonu, enişte Ziya İlgen’i de bildiklerini anlatmak üzere Meclis’e çağırdı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in danışmanı Aleksandr Dugin, “Ankara’ya 14 Temmuz’da Türk ordusunda hareketlilik var uyarısında bulunduk” şeklinde açıklama yapmıştı. Meclis, Dugin’i de Ankara’ya davet etti.
15 Temmuz kalkışması duyulur duyulmaz “Bu girişim emir komuta zinciri içinde değil, TSK desteklemiyor” diyerek birlikleri kışlalarına dönmeye çağıran ve hainliği bertaraf edilmesinde kritik rol oynayan dönemin Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile eski genelkurmay başkanları Hilmi Özkök, Yaşar Büyükanıt, İlker Başbuğ ve Necdet Özel çağırılan isimler arasında yer aldı.
ÜÇ ESKİ İÇİŞLERİ BAKANI
Eski İçişleri Bakanları Efkan Âlâ, Mehmet Ağar, eski Emniyet Müdürü Mehmet Kılıçlar, eski MİT Müsteşarı Emre Taner, eski MİT Müsteşar Yardımcısı Fikret Acar, 17 Aralık sürecinden sonra AK Parti’den istifa eden ve paralel yapıya yakın olduğu öne sürülen eski içişleri Bakanı İdris Naim Şahin, bir dönem darbecibaşı Gülen’in yanında yer alan ve itiraflarıyla çok konuşulan yazar Hüseyin Gülerce ve Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, Pensilvanya’ya yaptığı ziyaretlerle bilinen gazeteci Fehmi Koru, FETÖ’den mağdur olan gazeteci Nedim Şener dinlenecekler listesinde dikkat çekti.
KIŞANAK NE ANLATACAK
FETÖ’nün militanlarından Ekrem Dumanlı, HDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ı ziyaretiyle gündeme gelmişti. Arka kapıdan çıkan Dumanlı’nın Kışanak ile neler konuştuğu açıklanmadı. “PKK ile FETÖ’nün ittifakı” diye değerlendirelen ziyaretin detayları Meclis’te gün ışığına kavuşacak. Zira, Kışanak Meclis Araştırma Komisyonu’na konuşacak.
Eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ekrem Keleş, eski CHP milletvekili Birgül Ayman Güler, milletvekillerinin görüşlerine başvuracağı kişiler arasında...
Listede, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Hulûsi Akar yer almadı. Bu durum tartışma konusu oldu. CHP ve MHP bunların da dinlenmesini talep etti. AK Parti Erzincan Milletvekili Serkan Bayram ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da dinlenmesini istedi. Konuklara 20 dakika konuşma süresi verilmesi ve üçer soru sorulması kararlaştırıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...