Başbakan'dan sert cevap: Hodri meydan

Düzenleyen:
Başbakan'dan sert cevap: Hodri meydan

POLİTİKA Haberleri

‘AK Parti’de FETÖ’cü var’ algısını yayanlara tepki gösteren Binali Yıldırım, “Teşkilatları temizledik. Meydan okuyorum, bizde FETÖ’cü yoktur” dedi

Yücel KAYAOĞLU ANKARA

Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ’nün siyasi ayağının korunduğuna dair tartışmaların bu örgütün bir algı operasyonu olduğunu belirterek, “AK Parti’de yönetici, bakan ve milletvekili düzeyinde kesinlikle FETÖ’cü yoktur” mesajını verdi. Yıldırım, AK Partili milletvekilleri ile sürdürdüğü istişare toplantılarında FETÖ’yle ilgili sert mesajlar verdi. Edinilen bilgiye göre, milletvekilleri, parti içinde FETÖ’cüler olduğuna ilişkin iddiaların kendilerine kadar ulaştığını, kamuoyunda FETÖ’nün siyasi ayağının korunduğuna dair bir algının bulunduğunu dile getirdi. Yıldırım ise şu cevabı verdi:
OYUNA GELMEYELİM
“AK Parti içinde FETÖ’cü var, algısı yayılıyor. Buradan meydan okuyorum. Biz gereken araştırmaları yaptık. Teşkilatlarda olanlar da zaten ayıklandı. Hâlen araştırmalarımız sürüyor. AK Parti’de FETÖ’cü yoktur. Buna rağmen, bazı arkadaşlar TV’de ‘FETÖ’nün siyasi ayağı’ diye konuşup duruyor. Sizi uyarıyorum, bir daha bu tür söylemler içine girmeyin. Eğer siyasi ayak diye bir şey varsa biz gereğini yaparız. Siz bu tartışmalara girmeyin. Giren olursa gereğini yaparız. Bu tip tartışmalar FETÖ’nün AK Parti içine yönelik bir operasyonudur. Bu oyuna gelmeyin. Birbirimize düşmeyelim. Yok o belediye başkanı FETÖ’cüymüş, yok bilmem kim FETÖ’cüymüş’ şeklinde konuşup durmayın.”
ASIL MAĞDUR MİLLET
FETÖ operasyonlarında mağdur olduğunu iddia edenlerle ilgili gerekenin yapıldığını belirten Yıldırım, “150 bin kişi içinde belki bin, 2 bin kişi mağdur olabilir, ama biz de adalet arıyoruz. 15 Temmuz’un mağdurları ne olacak? Mağdur edebiyatı ile kimse 15 Temmuz’u gölgelemesin. Mağdur olduğunu düşündüğünüz biri varsa bize bildirin” dedi.  İstişare toplantılarında milletvekilleri,  BİMER’e yapılan “FETÖ” ihbarları ile ilgili sıkıntı yaşandığını da dile getirdi.  BİMER’e ihbarda bulunanların isimlerinin, ihbar edilen kişiler tarafından öğrenildiğini, bunun ciddi problemlere yol açtığını anlattılar.  Milletvekilleri, bazı kötü niyetli kişilerin bu durumu fırsat bilerek birbirleriyle olan eski hesapları görmeye çalıştığını anlattı. Başbakan Yıldırım da, kötü niyetli kişilerin bu durumu istismar etmelerinin engelleneceğini vurguladı. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...