Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Meclis’e 15 Temmuz anıtı

Düzenleyen:
Meclis’e 15 Temmuz anıtı

GÜNDEM Haberleri

FETÖ’nün darbe girişiminde 15 Temmuz gecesi uçaklardan atılan bombalarla büyük tahribata uğrayan Meclis’te yara sarma çalışmaları devam ediyor.

Zarar gören birçok yerin tamiratı tamamlanırken; giriş ve çıkışları tahta panolarla kapatılan, ikinci bombanın atıldığı Başbakanlık makamının bulunduğu kattaki tamirat ise sürüyor. Bu katın şeref holüne bakan kısmında, “Milletin Meclisini Millet Yapar” yazılı büyük boy duvar panoları yer alıyor. Zarar gören iki kolon, parçalanan betonların çevreye zarar vermemesi için tel kafes içine alındı. Kolonlar ve beton tavan güçlendirildi. Bu bölüm, bir sanatçı tarafından düzenlenerek sergilenmeye uygun hale getirilecek.  Uçaklardan atılan ilk bombanın isabet ederek 2 metre derinliğinde çukur oluşturduğu ziyaretçi binası yakınındaki bahçede ise anıt yapılacak. Anıta 15 Temmuz şehitlerinin isimleri yazılacak ve her 15 Temmuz’da anma töreni yapılacak.  Anıtın olduğu yerden, ikinci bombanın düştüğü yere kadar, zemini taşla döşenerek “demokrasi yolu” inşa edilecek. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...