Sultan I. Bayezıd’ın portresi satılıyor

Düzenleyen:
Sultan I. Bayezıd’ın  portresi satılıyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Sotheby’s Müzayede Evinde 19 Ekim’de gerçekleşecek müzayedede, Sultan Yıldırım I. Bayezid’in resmi, 564 bin liraya satışa çıkıyor.

İslam Sanatları Dünyası isimli müzayedede, İslam dünyasının seçkin eserleri sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Müzayedede, Veronese Okulundan bir sanatçının nadir eserlerinden biri olan 1580 tarihli Sultan I. Bayezid resmi, 150 bin sterlinden (564 bin lira) satışa çıkacak. Sultanı, omzunun üzerinden arkaya bakar hâlde gösteren portrede, I. Bayezid büyük bir sarık takmakta ve zengin işlemeli bir kaftan ile resmedilmiş. Müzayedede ayrıca erken Osmanlı çiniciliğinin eşsiz bir örneğini yansıtan Türk işi nadir İznik mavi-beyaz çini tabak 180 bin sterlin (677 bin lira), Süleyman el-Üsküdari tarafından istinsah edilen 1676 tarihli tezhipli Kur’ân ise 120 bin sterlin (450 bin lira) açılış fiyatıyla alıcısını bekleyecek.

Sultan I. Bayezıd’ın  portresi satılıyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...