Geleceğe dönüş

Düzenleyen:
Geleceğe dönüş

SPOR Haberleri

Samandıra’da Kocaman döneminde kurulan ancak Pereira’nın talimatıyla depoya kaldırılan performans kayıt sistemi Advocaat’ın isteğiyle yeniden hayata geçiyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dirk Advocaat, selefi Vitor Pereira’nın enkazını toplamaya devam ediyor. İlk etapta futbolcuların fizik kondisyonları yükselterek takımı toparlayan, bireysel idmanlarla oyuncuların eksiklerini gideren tecrübeli teknik adam şimdi de teknolojiyi canlandırmak için harekete geçti. Hollandalı çalıştırıcı, Samandıra’ya Aykut Kocaman döneminde kurulan ve çok önemli verilerin toparlanmasını sağlayan, ancak Vitor Pereira’nın “Gerek yok” diyerek kaldırttığı “Performans Kayıt Sistemi”nin yeniden hayata geçirilmesi talimatını verdi. Antrenmanlarda futbolcuların bütün performans verileri kayıt edip toplayan 20 kameralı sistemin devreye girmesi için çalışmalar hemen başladı.
Kim bunu kullanmak istemez
Aykut Kocaman’ın 2012-13 sezonunda kurdurduğu bu sistem, idman başladığı anda kayda giriyor ve aynı anda bütün futbolcuların koşu mesafesi, koşu hızı, ikili mücadele kazanma ve kaybetme sayısı, isabetli şut ve isabetsiz şut gibi tüm istatistiklerini çıkarıyor. Dünyanın önde gelen kulüplerinin kullandığı sistemden Aykut Kocaman ve halefleri Ersun Yanal ile İsmail Kartal faydalanmış, teknolojiye ve modern çalışmalara tepkili olan Vitor Pereira ise kullanmak bir yana tamamen kaldırılması talimatını vermişti. Bu kadar değerli bir sistemin elinin altında olduğunu öğrenen Advocaat hemen yeniden kurulmasını isterken, “Kim bundan faydalanmak istemez ki” sözleriyle Portekizli meslektaşına taş attı. 
                > Mehmet Emin ULUÇ

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...