Necip Fazıl'ı anlatan 500 bin kitap dağıtıldı

Necip Fazıl'ı anlatan 500 bin kitap dağıtıldı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayelerinde Konya'da 6 gün sürecek anma etkinlikleri kapsamında, Necip Fazıl Kısakürek'i n hayatını anlatan 500 bin kitap öğrencilerle buluştu.

Vefatının 30. yılında Konya'da düzenlenen Necip Fazıl Kısakürek'i anma etkinlikleri devam ediyor. nbsp;Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayelerinde 20-26 Mayıs tarihleri arasında 6 gün sürecek etkinlikler kapsamında Necip Fazıl'ı biyografik olarak anlatan 500 bin kitabın dağıtımına da başlandı. Kitabın tanıtımı, dağıtımı başlatan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek tarafından yapıldı. Öte yandan, Üstad Necip Fazıl, 30. vefat yılında 30 hat eseriyle anılacak. Öğrencilerin,Kısakürek'in şiir ve yazılarından kaleme aldıkları eserlerinden oluşan hat sergisi düzenlenecek.
Necip Fazıl'ı anma etkinlikleri kapsamında Konya Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen, "30 Kitap 30 Konuşmacı" konferansları da başladı. Yazar Mustafa Miyasoğlu'nun Necip Fazıl'la ilgili duygu yüklü bir konuşma yaptığı konferansta, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük de, Necip Fazıl Kısakürek'in "Başbuğ Velilerden 33" adlı eserini anlattı. Küçük, Aziziye Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta, Necip Fazıl'ın söz konusu eserinin kelimelerle değil, gönüllerle anlaşılabilecek bir kitap olduğunu söyledi. Eserde, Kısakürek'in mutasavvıf yönünün ağır bastığını ifade eden Küçük, "Üstad, bu eserinde diğerlerinden farklı olarak; ihsandan, Allah'a teslimiyetten bahsediyor. Diğer eserlerinden farklı bir üsluba sahiptir. Anlaşılması için biraz daha gayret gerektiren bir anlatımı vardır" dedi. Başbuğ Velilerden 33'ün, Şah-ı Nakşibendi'yi ve tasavvufu konu edindiğini dile getiren Küçük, şöyle konuştu: "Üstad, kendi yaşantısını iki döneme ayırıyor. Hayatını değiştiren olayı, hocasıyla tanışmasına bağlıyor. Kendisi aynı zamanda bir mutasavvıftır. Eserinde şeyhi Abdulhakim Arvasi'nin de bağlı olduğu Nakşibendi tarikatını eşsiz bir sunumla ortaya koymuştur. Okudukça kanamayacağınız mükemmel bir eserdir. Bu kitap, aynı zamanda kişilerden bahseden, biyografi olarak da değerlendirilebilir." Küçük'e konuşmasının ardından, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker tarafından plaket verildi.
"30 Kitap 30 Konuşmacı" konferansında bir konuşma yapan eski Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Şükrü Karatepe de, Necip Fazıl'ın, "Müdafaalarım" isimli kitabını anlattı.
Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Türk Dili Ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yunus Ayata da, Kısakürek'in "Ahşap Konak" isimli eserini anlattı. Ayata, Meram Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesinin, Aziziye Kültür Merkezi'ndi organize ettiği konferansta, Necip Fazıl'ın çok sayıda eser bıraktığını söyledi.
Konya Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ise, Necip Fazıl'ın hayatını ve hiçbir zaman pes etmemesinin öğrencilere model olduğunu kaydetti.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayelerinde Konya'da bugün başlayan ve 20-26 Mayıs tarihleri arasında 6 gün sürecek olan, 30. Vefat Yılında Üstad Necip Fazıl'ı anma etkinlikleri; sergiler, konferanslar, paneller ve kitap dağıtımı ile devam ediyor. nbsp;Sefa KOYUNCU-İSTANBUL




##tgvideo##


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...