Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hollande: İslamla ilgili bir sorun var

Düzenleyen:
Hollande: İslamla ilgili bir sorun var

DÜNYA Haberleri

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, "İslam'la ilgili bir sorun var. Buna şüphe yok. Çünkü İslam daha fazla yer ve tanınma talep ediyor" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ülkede "İslam ile ilgili bir sorun olduğunu" söyledi.

Hollande, Le Monde gazetesine verdiği mülakatlardan oluşan bir kitapta "İslam dini karşısında duruşunuz nasıl olacak?" şeklindeki bir soruyu, "İslam'la ilgili bir sorun var. Buna şüphe yok. Çünkü İslam daha fazla yer ve tanınma talep ediyor." şeklinde yanıtladı.

Fransa'da İslam ve Müslümanlarla ilgili görüşlerini dile getiren Hollande, "İslam'ın kendisi değil tehlike oluşturan. Asıl sorun teşkil eden, İslam'ın Cumhuriyet'in (Fransa) içinde bir din olarak ortaya çıkması. Müslümanlar radikal eylemleri kınamazsa ve imamlar cumhuriyet karşıtı davranışlarda bulunursa bu durum da sorun oluşturabilir." ifadesini kullandı.

Başörtüsüne ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Hollande, Fransa Cumhuriyeti'nin sembollerinden kadın figürü Marianne'a göndermede bulunarak, "Bugünün başörtülü kadını yarının Marianne'ı olacaktır. Eğer onun gelişmesi için şartları sağlarsak, başörtüsünden kurtulacak ve dindar kalarak bir Fransız kadını olacak." ifadelerini kullandı.

Hollande, geçen ay başkent Paris'te düzenlenen "Teröre karşı demokrasi" sempozyumunda, "Radikallerin provokasyonları ile yapılan baskılar sonucu Cumhuriyet'in sınırlarının test edilmesine izin vermeyeceğim. Başarmamız için gereken şey, 'Fransa İslamı'nın  inşasıdır." demişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...