Başbakan çok kızdı: Bu nasıl iş!

Düzenleyen:
Başbakan çok kızdı: Bu nasıl iş!

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ soruşturması için yürütülen mağdur edebiyatına, "Darbeyi yapanlar mağdur da, millet mağdur değil mi? Bu nasıl iştir? " diyerek tepki gösterdi.

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir 19 Eylül Üniversitesi'nin akademik açılışında yaptığı konuşmasının son bölümünde müjdeli haberi verdi: Öğleden sonra Ödemiş'te yTarım ve Hayvancılık sektöründeki teşvik ve destekleri açıklayacağız.Binali Yıldırım'ın konuşmasından ana başlıklar şöyle: 

FETÖ BU MİLLETİN ORTAK DEĞERLERİNİ KULLANDI

FETÖ ortak değerlerimizi kullandı. İyilik yapıyoruz diye insanların hassas olduğu yardımseverlik duygularını sömürdü. Büyük torunum Sena "Dede dede bu askerler bizim değil mi? Niye insanları öldürüyor?" dedi. 11 yaşındaki bir çocuğun muhakemesi maalesef bu alçak terör örgütünün asker üniforması giymiş o alçaklardan ibaret. 

MİLLETİN TANKLARIYLA MİLLETE KURŞUN YAĞDIRDI

Milletin tankıyla uçağıyla yine milletin üzerine kurşun yağdırarak devleti ele geçirmeye çalıştılar. 15 Temmuz'da bu millet kalbindeki, gönlündeki fikrini, siyasetini, görüşünü bir kenara bırakarak ayyıldızlı bayrağı aldı, meydanlara toplandı. Bu millet kendine yakışanı yaptı. Alçaklara unutamayacakları bir ders verdi. 

HEPİMİZİN GÖZ RENGİ AYRI AMA GÖZYAŞI RENGİ AYNI

Bu coğrafyada ayakta kalmamız için çok güzlü olmamız lazım. Bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, diri olacağız, birlikte Türkiye olacağız. Şunu asla unutmayalım; farklılıklarımız elbette var. Kimimizin gözü kara, kimimizin ela, kimimiz esmer, kimimiz beyaz tenliyiz, kimimizin saçı beyaz, kiminin kara. Ama farklı olmayan bir şeyimiz var hepimizin gözünden yakan damlaların rengi hep aynı. Onun için acılarımız ortak. Acılarımızı azaltacağız, sevinçlerimizi, başarılarımızı çoğaltacağız. 

FETÖ 40 YILDIR BÜTÜN BİRİKİMİNİ GİZLİCE YAPTI

Bugün ülkemizi bölmeye çalışan, başımızı ağrıtan meseleleri var. Bölücü örgüt ellerine silahını aldılar, meydana çıktılar. Bu ülkenin enerjisini tüketiyorlar. FETÖ birikimini sinsice birikimini yaptı, kendini gizleyerek 40 yıl çalıştı, bekledi ve bir gün ansızın çıktı. Bize deniyor ki "Neden önlem almadınız?" 

BUNLARIN İSLAMİYETLE İNSANLIKLA ALAKALARI YOKTUR

Bir terör örgütüne karşı nasıl önlem alınır? Adını koyarsanız terör örgütünün önlemini alırsınız. En üst düzey komutanın yanında 20 yıldır taşıdığı özel kalemi, adeta nefes almasını, vermesini bile hisseden. Her tarafında evinde, ofisinde, karargahta yanında olan adam bir gün "Komutanım buraya kadar sizi tutukluyoruz" derse ne yaparsınız?

ARKADAKİ AKIL BUNLARI KARAGÖZ-HACİVAT GİBİ OYNATIYOR

Kapalı, saydam olmayan, ilişkileri net olmayan bir örgütten bahsediyoruz. Amaç uğruna herşeyi mübah sayan ve bütün kutsal değerleri birer birer yerle bir eden alçak bir örgütten bahsediyorum. Zaman zaman sizinle omuz omuza namaz kılar, başka yerlerde başka birileriyle farklı bir kılığa girer. Bunun İslamla, insanlıkla, hiçbir şeyle alakası yok, kimse kusura bakmasın. 

DÜDÜĞÜ ÇALALIM, İHTİLALİ YAPALIM DEDİLER AMA NE OLDU

Bu örgüt, bölücü terör örgütü ve bütün şer odaklarıyla var gücümüzle mücadeleye devam edeceğiz. Ama biliyoruz ki, bunların aklı kendi aklı değil. Bir başka akıl var. O akıl karşımıza çıkmıyor. O akıl arka planda Hacivat ve Karagöz gibi bunları oynatıyor. Bölücü ve FETÖ terör örgütü 15 Temmuz öncesinde biraraya geldiler. Bu darbeyi planladılar. Görev bölümü yaptılar.

DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE BÖYLE BİR MİLLET YOK

Darbenin başarısı konusunda zerre kadar tereddütleri yoktu. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Hava üsleri ellerinde, zırhlı birlikler ellerinde, polis içerisinde hatırı sayılır mensupları var. Yargıda mesafe almışlar, bürokraside, iş hayatında, sivil toplumda, her alanda müthiş bir yol almışlar. Daha ne kaldı; düdüğü çalalım ve ihtilali yapalım, hesap bu. 

ŞEHİTLERİMİZ VE GAZİLERİMİZ BU ÜLKENİN TAPU SENEDİDİR

Çıktılar meydana fakat bir şeyi unuttular; halkı unuttular halkı! Halkın gücü tankın gücünü yenmiştir. Cuntacılar contayı yakmıştır. Ve millet bir kez daha ecdadından aldığı bu bayrağı daha da yükseklere çıkararak dalgalandırmıştır. Onun için bu aziz milletle her zaman gurur duyuyoruz. Böyle bir milletin evladı olduğundan dolayı bahtiyarım, gururluyum. Hiç kimse milletinden asla mahçubiyet duymasın. Böyle bir millet tarihte yok, dünyanın hiçbir ülkesinde yok.

TERÖRLE MÜCADELEMİZ GERİ ADIM ATMADAN DEVAM EDECEK

Tankın önünde yatan, helikopterden gelen mermilere göğsünü açan, ölümle dalga geçen. Bayrak için vatan için gözünü kırpmayan o 241 kahramanımıza, şehidimize, vatan savunmasında hayatını veren genç fidanlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Gazilerimize hayırlı, uzun ömürler diliyorum. Onlar bu ülkenin tapu senetleridir. 

MAĞDUR EDEBİYATI YAPIYORLAR ASIL MAĞDUR MİLLETTİR

Bölücü terörle mücadelemiz ve operasyonlarımız bütün hızıyla devam ediyor. Kırsalda şehirde nerede olursa olsun. Vatandaşlarımızın hayatına kasteden, güvenlik güçlerimizi şehit eden bu alçakların bütün bu faaliyetleri sona erinceye kadar her bir vatandaşımızın, yurdun her köşesine rahatlıkla seyahat edinceye, yaşayacağı ortam oluncaya kadar bu mücadele devam edecek. 

BUNLAR DEVLETTEN TEK TEK AYIKLANIYOR

Bu alçak FETÖ terör örgütüne de aynı kararlılıkla mücadelemiz sürecek. Burada bir mağdur edebiyatı tutturdular gidiyorlar. Peki bu darbeyi yapanlar mağdur da, darbeden hayatını kaybedenler, geleceği karartılmaya çalışılan bir millet mağdur değil mi? Bu ne biçim iştir? Asıl mağdur millettir. Milletin psikolojisi bozuldu, ülkenin bütün değerlerini yerle bir ettiler. 

OLAĞANÜSTÜ HALİ MİLLETE DEĞİL KENDİMİZE YAPTIK

Dünyaya karşı görünümünü ne hale getirdiler? Sanki darbelerle anılan bir ülke haline geldik. Şimdi bunların hesabı sorulacak mı? Şimdi bunların avukatlığına soyunmanın zamanı mı? Darbecilere destek vermek, onları yeni bir darbe arayışına sokmak vatanseverlik değil. Kamu kurumlarımız, yargı, ordu, polis devletin temel güvenlik unsurlarının içinde bu örgütün bütün mensupları birer birer ayıklanıyor. Aksi halde bu tehdit daha da büyüyerek devam eder. 

AVRUPALILARIN KENDİLERİNİ ÜSTÜN GÖRME HASTALIĞI VAR

Suçluysa gereği yapılacak. Geçmişte husumetlerimiz, kırgınlıklarınız varsa aman fırsat elime geçti ben de bunları FETÖ sepetine koyayım derseniz bunun çok büyük bedeli olur. Sadece vicdanı bedeli değil, hukuki sonucu da olur. İntikam duygusuyla değil, merhamet duygusuyla da değil, adalet duygusuyla hareket edin. Adaletten şaşmayın. Bir kere bunlar yargıya teslim edildi. Türkiye bir hukuk devleti. Bize nasihat vermeye çalışanlar var. Biz olağanüstü hali kendimize yaptık, vatandaşa değil. Vatandaş için her şey olağandır. Vatandaş bir gece olağanüstü hal yaşadı, 15 Temmuz gecesi yaşadı. Çıktı işi bitirdi sonra yoluna devam etti. Bizim bu hasarı mutlaka tedavi etmemiz lazım. 

PEKİ YÜKÜ PAYLAŞIN O ZAMAN! O DA YOK!

Bize ileri geri laf edenler Fransa'daki yaşananları görmüyor. Avrupalıların kendilerini üstün görme gibi bir hastalıkları var. Kendilerindeki arızaları görmezler, ama başkalarındaki ufak işleri mesele yaparlar. 3 milyon mülteci Türkiye'ye sığındı "Aferin, iyi Türkiye güzel yapıyor" dendi. Peki gelin yük paylaşın o zaman, yok! Biz evvelalah hepsinin üstesinden geliriz. İhtiyacımız kardeşliğimizi, birliğimizi beraberliğimizi sağlamak

BUGÜN ÖĞLEDEN SONRA MÜJDELİ HABERİ AÇIKLAYACAĞIZ

Tarım ve Hayvancılık sektörümüze yönelik destek ve teşvikleri bugün öğleden sonra Ödemiş'te yapacağımız toplantıda İzmir'den bütün Türkiye'ye açıklayacağız. Hayırlı uğurlu olsun. 

SADECE İSTANBUL'UN DEĞİL İZMİR'İN DE GERDANLIĞI OLACAK

Körfez geçişi projesi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Sadece İstanbul'un değil, İzmir'in de bir gerdanlığı olacak. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...