Kargo uçağı büyük tehlike atlattı

Düzenleyen:
Kargo uçağı büyük tehlike atlattı

GÜNDEM Haberleri

Türk Hava Yolları'nın ULS Havayolları'ndan kiraladığı kargo uçağı Atatürk Havalimanı'na inişi sırasında iniş takımları kilitlenmeyince büyük tehlike atlattı.

Türk Hava Yolları'nın (THY) ULS Havayolları'ndan kiraladığı kargo uçağı Atatürk Havalimanı'na inişi sırasında korku dolu anlar yaşandı. O anlarda kule ile irtibata geçen kaptan pilot, "İniş takımları kilitlenmiyor gövde üzeri iniş yapabilirim." dedi.

İNİŞ TAKIMLARI KİLİTLENMEDİ

Atatürk Havalimanı'nda geçtiğimiz günlerde meydana gelen olay edinilen bilgiye göre şu şekilde gelişti: Türk Hava Yolları'nın ULS Havayolları'ndan kiraladığı kargo uçağı Stockholm-İstanbul seferini tamamlamak için Atatürk Havalimanı'na iniş için alçalmaya başladı. Bu arada uçağın kaptan pilotu açılan iniş takımlarının kilitlenmediği ikazını aldı. Bunun üzerine Hava Trafik Kontrol Kulesi'yle irtibata geçti.

GÖVDE ÜZERİ İNEBİLİRİM

İniş takımları kilitlenmeyen ve İki kez pisti pas geçmek zorunda kalan THY pilotu, Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi'ne iniş takımlarının kilitlenmediğini ve gövde üzeri iniş yapabileceğini söyledi. Bunun üzerine yetkililer pisti uçuş trafiğine kapatarak itfaiye ve ambulans ekipleri yönlendirildi. Pisti pas geçtikten sonra tekrar havalanan uçak üçüncü kez iniş için alçalmaya başladı. Bu arada itfaiye ekipleri bir pistte hazır bekletildi. Üçüncü denemesinde iniş takımları açılarak kilitlenen uçak saat 05.45'de Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. Sert iniş nedeniyle uçağın lastiklerinin patladığı öğrenildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...