15 Temmuz gazisi Yüce: 'Sivil araçlara dahi kurşun yağıyordu'

Düzenleyen:
15 Temmuz gazisi Yüce: 'Sivil araçlara dahi kurşun yağıyordu'

GÜNDEM Haberleri

15 Temmuz gazisi Yüce, Genelkurmay önünde darbecilere karşı geldiğini belirterek, "Orada bulunanlar bu ateşe rağmen ayrılmadı. Ambulansa, sivil araçlara dahi kurşun yağıyordu" dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı önünde yaralanan ve Dokuz Eylül Üniversitesinin 2016-2017 akademik yıl açılış töreninde Başbakan Binali Yıldırım ile görüşen gazi Atilla Yüce, "Başbakanımız ile tanışmak, tokalaşmak gurur verici bir şey. Allah yollarını açık etsin. İnşallah güçlü, huzurlu bir ülkemiz olur." dedi. Törende Başbakan Yıldırım'ın hediye takdim ettiği Yüce, toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, DEÜ İktisat Fakültesi 4. sınıf öğrencisi olduğunu ancak ailesinin Ankara'da yaşadığını anlattı. Etimesgut'taki evlerinde 15 Temmuz gecesi ailesiyle otururken televizyonda darbe girişimi olduğunu öğrendiğini, TRT’nin ele geçirilmesi sonrası hep birlikte sokağa çıktıklarını anlatan Yüce, dışarıda toplanan yüzlerce insanın yoldan geçen araçlarla olay yerlerine doğru gittiğini dile getirdi.

İlk olarak Çankaya'da bir tankı durdurduklarını, ardından polislerin "Genelkurmay Başkanlığı önünde ihtiyaç olduğunu" söylemesi üzerine bu yöne doğru yürümeye başladıklarını ifade eden Yüce, Genelkurmay çevresinde helikopterleri görünce bunun bir vatan görevi olduğunun farkına vardıklarını kaydetti.

Kelime-i şehadet getirerek yürümeye devam ettiklerini anlatan Yüce, Genelkurmay önünde toplananların, bir yandan havadan kurşun yağdıran helikoptere karşı kendilerini korumaya çalıştığını, diğer yandan da bina içinden açılan ateşle karşı karşıya kaldığını belirtti.

Yüce, FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesine ilişkin şunları aktardı:

"Orada bulunanlar bu ateşe rağmen ayrılmadı. 'Sırayla şehadete ereceğiz' dediler. Ambulansa, sivil araçlara dahi kurşun yağıyordu. Kendimi sağlama almaya çalışıyordum. Saat 05.30'du. Ayaklarımda sıcaklık hissettim. Baktığımda iki ayağımdan da kanlar aktığını gördüm. Sırtüstü yattım. İki ayağımdan da yaralanmışım. Benim şansıma ambulans bir dakika sonra geldi çünkü diğer birçok yaralı saatlerce ambulans bekliyordu. Numune Hastanesi'nde bir ay tedavi gördüm. Bir ayağım iyileşti, diğer ayağımın tedavisi devam ediyor."

"Ortak paydada buluşmayı başarmamız gerekir"
Törende Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmenin gurur verici olduğunu dile getiren Yüce, gazilere gösterilen ilgiden de memnun kaldıklarını ifade etti.

Yüce, "Başbakanımız ile görüşmek çok güzel bir duygu, sonuç itibarıyla zaten bizim yol aldığımız, gerçekleştirmeye çalıştığımız hedefimiz hep aynı. Başbakanımız ile tanışmak, tokalaşmak gurur verici bir şey. Allah yollarını açık etsin. İnşallah güçlü, huzurlu bir ülkemiz olur çünkü buna çok ihtiyacımız var. Herkes bu ülkede huzur istiyor ama ortak bir paydada buluşamıyoruz. Bunu başarmamız lazım." diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...