Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kenan Sofuoğlu şampiyonluğunu oğluna armağan edecek

Düzenleyen:
Kenan Sofuoğlu şampiyonluğunu oğluna armağan edecek

SPOR Haberleri

Kenan Sofuoğlu, İspanya'da hafta sonunda düzenlenecek Dünya Supersport Şampiyonası'nın 11. etabını ilk 8'de tamamlaması halinde yeni şampiyonluğunu oğlu Mahir Sofuoğlu'na armağan edecek.

Düzce'nin Cumayeri ilçesinde yapımı devam eden motor sporları pistinde incelemelerde bulunan milli motosikletçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İspanya'da dünya şampiyonluğuna ulaşmak için elinden geleni yapacağını belirtti.
Bu sezonunun kendisini için başarılı geçtiğini dile getiren Sofuoğlu, daha önce 6 aylık oğlu Hamza'yı kaybettiğini anımsatarak, şöyle devam etti:

"Kaybettiğim oğlumdan sonra yeni bir oğlum oldu, Mahir. Rabbim onun bereketini verdi, bu sene çok güzel bir sezon geçirdim. Çok yarışlar kazandım, iyi bir performans çıkardım. Allahu Teala, dinimizde de söylüyor, bebek berekettir. Oğlum bize bereket getirdi, inşallah bu şampiyonluk gelirse de Mahir'in şampiyonluğu olsun."
Yarıştan, puan çıkartıp şampiyonluğa erken ulaşmanın önemli olduğunu vurgulayan Kenan, "Biz iki yarış erkenden ulaşacaktık ama olmadı. Hiç ummadığım şekilde kaza geçirdim, gerçekten çok üzüldüm." dedi.

Fransa'daki yarış öncesi antrenmanları birinci bitirdiğini belirten Kenan, şöyle konuştu:

"Allahu Teala bize o yarışta birinciliği ve şampiyonluğu nasip etmedi ama ben bunu sorun olarak görmüyorum. Önümde iki tane daha yarış var. Bu hafta sonu İspanya yarışı yapılacak. İspanya'da ilk 8'e girmek 5. dünya şampiyonluğu için yeterli olacaktır. Amacım bu sefer kazanmak değil, İspanya'dan dünya şampiyonu olarak dönmek."
İspanya pistini sevdiğini aktaran Kenan, geçen sene orada kazandığını anımsattı.

-"Şampiyonluk en büyük hayalimdi"
Kenan, bir aksilik olmadığı takdirde İspanya'da şampiyonluğun geleceğine inandığını ifade etti.

"Bu benim 5. şampiyonluğum olacak." diyen milli motosikletçi, şunları kaydetti:
"Türkiye'de 2000'li yıllarda yarıştığım zamanlardaki en büyük hayalim, bir gün Dünya Supersport şampiyonu olmaktı. Rabbim bize 4 tanesini verdi, 5.'si yolda inşallah. Eğer başarırsam bu benim 5. yıldızım olacak. 'Kariyerimi tamamladım' diyebileceğim bir şampiyonluk olacak. Daha sonra yarışmaya devam edeceğim, birkaç yıl daha yarışırım ama asıl amacım, hem Türk bayrağını oralarda gezdirmek hem de benden sonra gelen sporculara en iyi imkanlarda, en iyi takımlarda altyapı sağlamak olacak. Şimdilik zaten kazanan bir sporcuyum. İnşallah birkaç yıl daha kazanacak performansı kendimde görüyorum. Eğer 5. şampiyonluğa ulaşırsam kariyerimi tamamlamış bir sporcu olarak göreceğim kendimi."

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...