Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'den pasaport ve vize başvurularına yeni düzenleme

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD'den pasaport ve vize başvurularına yeni düzenleme

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD pasaportuna ve vizesine başvuracakların, başvuru formlarında gözlüksüz fotoğraf kullanması gerektiğini bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, 1 Kasım’dan itibaren ABD pasaportuna ve vizesine başvuracakların, başvuru formlarında gözlüksüz fotoğraf kullanması gerektiğini bildirdi.

Bakanlık, pasaport ve vize başvuruları için yapılan düzenlemeye ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, “1 Kasım 2016’dan itibaren ABD pasaportuna ve vizesine başvuranların başvuru fotoğraflarında gözlüksüz olmaları gerekiyor.” ifadesine yer verildi.

Yapılan düzenlemenin, fotoğraflardaki gözlük kullanımı dolayısıyla beliren yansımalardan ve gölgelerden kaynaklanan vize gecikmelerinin önüne geçilmesi noktasında yardımcı olacağı belirtildi.

Başvuru yapanların zorunlu sağlık durumları gereği bazı durumlarda gözlük takabilecekleri kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, ABD’ye 2017 yılında yaklaşık 20 milyon pasaport ve vize başvurusu yapılmasının beklendiği ifade edildi.

ABD'ye bu yıl pasaport ve vize için yapılan 200 bin başvuruda fotoğraftan kaynaklanan sorunlardan dolayı sürecin uzadığı bildirildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...