Çavuşoğlu: 15 Temmuz Paneli'nin iptal edilmesi kabul edilemez

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Çavuşoğlu: 15 Temmuz Paneli'nin iptal edilmesi kabul edilemez

GÜNDEM Haberleri  / AA

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İsveç'te düzenlenecek "15 Temmuz-Kanlı Darbenin Perde Arkası" panelinin iptal edilmesi ve Türk gazetecilerin konuşturulmamasının hangi açıdan bakılırsa bakılsın kabul edilemeyeceğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç'te bugün düzenlenecek "15 Temmuz-Kanlı Darbenin Perde Arkası" panelinin bazı İsveçli parlamenterlerce iptal edilmesi ve Türk gazetecilerin konuşturulmamasının hangi açıdan bakılırsa bakılsın kabul edilemeyeceğini belirtti.

Çavuşoğlu, konuya ilişkin bir haber kanalına yaptığı açıklamada, her zaman toplanma özgürlüğü, medya özgürlüğü gibi konularda Türkiye ve diğer ülkelere ders vermeye çalışan ülkelerin bu tür toplantıları engellemesinin çelişki ve çifte standardın bir göstergesi olduğunu belirtti. Konuya hangi açıdan bakılırsa bakılsın kabul edilemeyeceğini ifade eden Çavuşoğlu, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili bir toplantının iptal edilmesinin de anlamlı olduğunu dile getirdi.

Bakan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"İsveç'te de bu Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanması eskiden beri var ve burada etkili olmaya çalışıyorlar. Onların etkisiyle iptal ettilerse de o zaman başka bir durum olur. Onu da takip edeceğiz. Ben (İsveç'in) Dışişleri Bakanı ile 2 defa telefonda görüştüm ve bu konuda bilgisi olmadığını söyledi. Daha sonra İngilizce bir mesaj gönderdim, nasıl izin alınmış, kim iptal etmiş, hangi siyasetçi kendi partisinden bu konuda müdahale etmiş. Bunları kendisine ilettik. Şimdi bana dönecek, takip ediyoruz. Kendisine de bu hassasiyetimizi anlattık. Toplantı özgürlüğü ve medya özgürlüğü bakımından da sakıncalarını anlattık ve diğer taraftan darbe girişimiyle ilgili bir toplantının engellenmesinin yaşattığı imajı da halkımızın da buna olan tepkisini kendisine anlattık. Bilgi topladıktan sonra müdahale edeceğini söyledi, bana döneceğini söyledi. Şimdi Dışişleri Bakanı Margot Wallström'dan bilgi bekliyorum."

BYEGM konuya ilişkin açıklamasında, iptal girişiminin basın ve ifade özgürlüğüne yapılmış bir darbe olduğunun altı çizilmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...