Finans merkezi için dev adım atılıyor

Düzenleyen:
Finans merkezi için dev adım atılıyor

Ekonomi Haberleri

Hâlen Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank’ın binalarının inşasının sürdüğü İstanbul Finans Merkezi’nde, bugün BDDK ve SPK için ilk kazma vurulacak

İSMAİL SONSUZ ANKARA

İstanbul’u New York ve Londra gibi dünya finans merkezi hâline getirecek önemli adımlardan biri bugün atılıyor. Başbakan Binali Yıldırım’ın katılacağı törenle, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) binalarına ilk kazma vurulacak. İstanbul Finans Merkezi (İFM) için çalışmalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılmıştı. Ataşehir’de yürütülen hazırlıklarla çok sayıda kurum ve kuruluş bu bölgeye taşınma çalışmalarına başlarken, kamu kurumları da planlamalarını yaptı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) öncülüğünde inşa edilecek SPK ve BDDK binalarının temeli için aylar öncesinden hazırlık yapılmıştı. Ancak 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaşanan gelişmeler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın programlarındaki yoğunluk sebebiyle ertelenme yaşanmıştı. İnşaatların 2-3 yıllık süre içinde tamamlanması planlanıyor. İki binanın proje bedeli 3 milyar TL’yi geçecek. Yüklenici firma, BDDK binası için arsa karşılığı satış gelirini 1 milyar 861 milyon TL, idare payı gelirini ise 372 milyon TL olarak taahhüt etmişti. SPK binasında ise 915 milyon 417 bin TL’lik satış geliri ile 215 milyon TL’lik TOKİ payı geliri öngörülmüştü.
OSMANLI MİMARİSİNDE
Hâlen Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank’ın binalarının da inşasının sürdüğü İFM’deki çalışmalarda özel mimariye önem veriliyor. Bu kapsamda Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin esintileri, İFM’ye damga vuracak. SPK ve BDDK binaları da bu hassasiyetle yapılacak. Sadece finans kuruluşlarıyla değil, kongre ve kültür sarayından kütüphanelere, camiden sağlık merkezine, okuldan kreşe kadar tesislerin yer alacağı İFM, âdeta ekonominin kalbinin attığı bir merkeze dönüşecek.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...