Erdoğan: Musul’da Türk askeri de olacak

Düzenleyen:
Erdoğan: Musul’da Türk  askeri de olacak

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı: Koalisyon güçleri, eğer operasyonda Türkiye’yi istemiyorlarsa B planımız, olmazsa C planımız var. Orada Türkmen kardeşlerimiz mevcut

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Konya’daki toplu açılış töreninde Musul ve Başika konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bağdat yönetiminin bölgedeki Türk varlığına ve Türkiye’ye yönelik çıkışlarını eleştiren Cumhurbaşkanı, “Biz Irak’ta Irak’ın birliği, beraberliği için koalisyon güçleri içerisinde yerimizi almakta kararlıyız. Koalisyon güçleri, eğer Türkiye’yi istemiyorlarsa B planımız devreye girer. O da olmuyorsa C planımız devreye girer. Türkiye bir kabile devleti değildir” dedi.
Türk askerlerinin Başika’ya kendiliğinden gelmediğine dikkat çeken Erdoğan, “Bazıları diyor ki ‘Başika’dan çekilin’. Biz elimizi kolumuzu sallaya sallaya oraya gelmedik ki. Başika’ya bizi davet eden sizsiniz. Bizi Başika’ya davet ettiniz şimdi de ‘buradan çıkın’ diyorsun. Orada Türkmen kardeşlerim var, Arap, Kürt kardeşlerim var. Sayın İbadi (Irak Başbakanı), işte bizi ziyarete geldiğinde bizzat kendisi bu talebini yaptı. Onun üzerine biz de oraya gittik. Şimdi oradan çekilmek... Kusura bakma” diye konuştu.
FİİLİ BİR DURUM VAR MİLLET ‘BAŞKANLIK’ DİYOR 
Erdoğan, başkanlık konusuna da değinerek, “Fiilî bir durumla karşı karşıyayız. Kamuoyu araştırmalarında milletim ‘Başkanlık sistemi’ diyor. Gelin millete götürelim. Eğer milletim bu işe ‘evet’ diyorsa, hayırlı olsun diyelim ve başkanlık sistemine adım atalım” şeklinde konuştu.
DERTLERİ “TÜRKİYE     MASADA OLMASIN”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya’da akşam da STK temsilcilerine hitap ederken şunları söyledi: “Bakın son zamanda bir şey söylemeye başladılar. Ne diyorlar, ‘Türkiye’yi biz koalisyon güçleri içerisinde (Musul operasyonu) görmek istemiyoruz’. Niye? Mesele şu; masada Türkiye’yi görmek istemiyorlar. Sıkıntıları bu. Çünkü, Türkiye masaya oturursa o zaman tabii ki orada devran değişecek. Geçmişte de durum böyle oldu. Şimdi ‘buradan çıkmalı’ diyor (Bağdat hükümeti), Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti, istediğin zaman gelen, ‘çık dediğin zaman çıkan’ bir ülke değildir.”
KILIÇDAROĞLU’NA YENİKAPI MESAJI
“17-25 Aralık’tan beri FETÖ’ye verdiğimiz mücadelede yalnız kalmasaydık 15 Temmuz yaşanır mıydı? Yenikapı’da yeni ruh oluşsun dedik. Bir de baktık ki hazmedemeyenler çıktı. Gelmek istemeyip de aracılar vasıtasıyla gelmesi temin edilenler (Kılıçdaroğlu), ‘ben böyle bir Yenikapı ruhunu tanımıyorum’ demeye başladılar. Tanısan ne olur, tanımasan ne olur. Aslolan milletin tanımasıdır. Oraya gelen 5 milyon bunu tanımış, ekranları başında 5 milyon izlemiş.”

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...