Örgütleri Hacivat gibi oynatıyorlar

Düzenleyen:
Örgütleri Hacivat gibi oynatıyorlar

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Yıldırım, “Terör örgütlerinin aklı kendi aklı değil. Bir başka akıl var. Bütün şer odaklarıyla var gücümüzle mücadele etmeyi sürdüreceğiz” dedi

Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin, “Düdüğü çalalım ve ihtilali yapalım… Hesap bu! Çıktılar meydana. Fakat, halkı unuttular halkı... Halkın gücü, tankın gücünü yenmiştir. Cuntacılar contayı yakmıştır” dedi. Yıldırım, Dokuz Eylül Üniversitesinin (DEÜ) akademik yıl açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin bulunduğu coğrafyanın zorluğuna dikkati çekerek, “Bu coğrafyada hayatta kalmamız için çok güçlü olmamız lazım. Nasıl çok güçlü olacağız? Bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, diri olacağız, birlikte Türkiye olacağız” dedi. Bugün Türkiye’yi çeşitli şekillerde zayıf düşürmeye ve bölmeye çalışanların olduğunu kaydeden Yıldırım, “80’lerden beri mücadele ettiğimiz bir bölücü terör örgütü var. Onlar erken silahı eline aldılar. Ama FETÖ terör örgütü birikimini yaptı, yaptı, sinsice kendini gizleyerek 40 yıl çalıştı, bekledi ve bir gün ansızın çıktı. Amaç uğruna her şeyi mübah sayan ve bütün kutsal değerleri yerle bir eden, alçak bir örgütten bahsediyoruz. Sizinle omuz omuz namaz kılar, başka yerde farklı bir kılığa girer. Şer odaklarıyla mücadelemiz sürecek.  Bunların aklı kendi akılları değil. Bir başka akıl var. O akıl karşımıza çıkmıyor. O akıl arka planda aynı Hacivat ve Karagöz gibi bunları oynatıyor” diye konuştu. PKK’nın 2014’te dağa götürdüğü genç sayısının 4 bin 500 iken bu sene 10 ayda ancak 400 civarında genci götürdüğünü bildiren Başbakan, “Kandıramıyorlar, artık gençlerimiz geleceğini dağda değil büyük Türkiye’de olduğunu gördü” dedi. 
DARBELERE KARŞI BAŞKANLIK
Başbakan Yıldırım, Ödemiş’teki programlarının ardından geçtiği Kaymakçı Mahallesi’nde vatandaşlara seslendi. Meydandakilere “Başkanlık tamam mı” diye soran ve “tamam” cevabını alan Yıldırım, “Siz darbecilere darbeyi vurdunuz mu, başkanlığı da getirir misiniz? Helal olsun size” dedi. “Darbeleri önlemek için, mutlaka güçlü, tek başına iktidar sağlayacak bir sisteme ihtiyaç var. Bu da başkanlık sistemidir” görüşünü dile getiren Başbakan, Türkiye’nin bölgenin istikrarı olduğunu belirterek “Bu milletle hiç kimse bilek güreşi yapamaz” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...