Arena geleneği

Düzenleyen:
Arena geleneği

SPOR Haberleri

Sarı Kanarya rakibinin son saniye atışı girmeyince kazandı ve sahasındaki galibiyet serisini 22 maça çıkardı

THY Euroleague’de geçtiğimiz sezon şampiyonluğu finalde kıl payı kaçıran Fenerbahçe sahasında Brose Bamberg’i zor da olsa 67-66 mağlup etti.  THY Euroleague’e galibiyetle başlayan sarı-lacivertliler evindeki Avrupa maçlarındaki  galibiyet serisini de 22 maça çıkarmış oldu. Maçın başında sert savunmasını gösteremeyen Fenerbahçe rakibinin 4 üçlük atmasına müsade edince ilk çeyreği 22-18 geride kapattı. Bu periyotta Udoh 6, Vesely 5 sayı kaydetti. İkinci periyotta Antic’in kenardan oyuna girmesi Fenerbahçe’yi canlandırdı. Makedon pivot rakibe pota altında rahat sayı şansı tanımazken, 15. dakika içinde attığı iki üçlükle sarı-lacivertlileri maçta ilk defa öne geçirdi: 29-28. Bu andan itibaren savunmasını sertleştirmeyi başaran Obradovic’in öğrencileri soyunma odasına 36-33 üstün girmeyi başardı.  
Son anlar nefes kesti
Fenerbahçe üçüncü çeyreğe 5-0’lık seriyle başladı ve maçtaki en yüksek farka ulaştı: 41-33. Bu andan itibaren 11-2’lik seri yakalayan Alman ekibi 44-43 öne geçti. Fenerbahçe de 7-0’la cevap verdi ve 50-44’le farkı 6’ya çıkardı. Dixon’ın üçlüğüyle skoru 53-46’ya getiren sarı-lacivertliler, çeyreğin sonunda rakibine üst üste 5 sayı verse de final bölümüne 53-51 önde başladı. Son çeyreğe hızlı giren Fenerbahçe farkı 7’ye çıkardı: 58-51. Sarı-lacivertliler bitime 5 dakika kala 6 sayı farkla öndeydi: 62-56. Bamberg yine geri dönmeyi başardı ve 1 dakika 22 saniye kala 66-65’le öne geçti. Son 25 saniyede 67-66’lık skorla üstünlük Fenerbahçe’deydi. Vesely 2 serbest atışı da kaçırdı. Bamberg son topta sayı bulamayınca sarı-lacivertliler karşılaşmadan galip ayrıldı. Fenerbahçe Euroleague’deki 2. maçında 21 Ekim’de Barcelona Lassa deplasmanına çıkacak. 

Türkoğlu da izledi
Türkiye Basketbol Federasyonu başkan adaylığını açıklayan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu, karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım da sarı-lacivertlilerin iç sahadaki her Euroleague maçında olduğu gibi dün de Ülker Arena’daydı. 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...