Süper Lig’e çılgın rakam

Düzenleyen:
Süper Lig’e çılgın rakam

SPOR Haberleri

Şu ana kadar biri yabancı 6 firmanın teklif verdiğini açıklayan Demirören, “Yeni ihale 4+1 yıllık olacak” dedi

Kulüpler Birliği ve Futbol Federasyonu, yeni yayın ihalesi öncesinde Riva’da kritik bir toplantı gerçekleştirdi. 18 kulüp temsilcisinin de yer aldığı toplantı sonrası açıklamalar yapan Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören, 25 Kasım’da yapılacak olan yayın ihalesi için “600 milyon doları bulacağını tahmin ediyorum” dedi. 6 firmanın teklif yaptığını belirten Demirören, “6 tane firmanın müracaatı var ihalemizle ilgili olarak. Yurt dışından da teklif var. Komisyonumuzla beraber bütün firmalarla tek tek görüştük. Yurt dışından gelen danışmanlarımızla yeni bir paket sistemi oluşturma çalışmalarını yaptık. Bugün bu çalışmalarla ilgili kulüplerimize bilgi verildi. Onların görüşleri masada alındı. Son görüşlerini de salı gününe kadar iletecekler” dedi. 

25 Ekim’e kadar şartnamenin çıkacağını belirten TFF Başkanı, “Rakamın 600 milyon dolar civarında olacağını bekliyoruz” diye konuştu.  Yurt dışındaki firmanın İngiliz menşeili olduğu öğrenilirken, Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, “Gerçekten ilk defa bu kadar ciddi ve diyalog içinde yürüyen bir ihale çalışması yürütülüyor. 18 takımın da mutabık olduğu birlik ve beraberlik var. Önemli olan futbolun marka değerini ve pastayı büyütmek. Sonrasında pastayı paylaşmak kolay. İnanıyorum ki yayın ihalesi hepimizin beklediği gibi bir netice ile tamamlanacak” ifadelerini kullandı. 600 milyon dolarlık beklenti gerçekleşirse bir önceki ihale ikiye katlanmış olacak.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...