Zırhlı Kanarya

Düzenleyen:
Zırhlı Kanarya

SPOR Haberleri

Rize dönüşü henüz failleri bulunamayan bir silahlı saldırı olayı yaşayan Fenerbahçe Futbol Takımı’nın yeni aracı tam güvenlikli. Kurşuna dayanıklı camlar, kaza önleyen radar ve neler neler…

M.EMİN ULUÇ

Fenerbahçe Futbol Takımı’nın dün törenle teslim edilen yeni otobüsü düşman çatlatacak cinsten. 4 Nisan 2015’te Rize’den dönerken, Trabzon’da silahlı saldırıya uğrayan sarı-lacivertliler, henüz failleri bulunamayan olayı unutmadı ve maksimum güvenlikli bir otobüs edindi. Fenerbahçe’nin karayolu ulaşım sponsoru olan Gürsel Turizm A.Ş’nin Mercedes Benz’le ortaklaşa yaptığı çalışma sonucu ortaya tüm kulüp takımlarının sahip olduğu en değerli, en pahalı, her şeyde önce en güvenli otobüs çıktı. Camları darbeye dayanıklı otobüste bir de kaptan hatasına mahal vermeyen, kaza önleyici özel radar sistemi bulunuyor. Mercedes’in Fenerbahçe için ürettiği otobüsün koltukları gibi, iklimlendirme sistemi de özel. Doğa sevdalısı bu teknoloji harikası, çevreyi en az kirleten otobüs.

Şampiyonluklara vesile olsun
Rize dönüşü silahlı saldırıyı yaşayan, bu olaydan kısa bir süre sonra İstanbul’da özel aracına mermi isabet eden Mehmet Topal, otobüsü gezdikten sonra “Özellikle camlar çok önemli, kurşun geçirmiyormuş” sözleriyle maziye göndermede bulundu. Takım otobüsünün şoförü ise, “Dışarıdan sopa, taş vs atılırsa içeride herhangi bir rahatsızlık yaşanmıyor. Güvenli bir otobüs” ifadelerini kullandı. Asbaşkan Önder Fırat, “Bizim için sporcularımızın sağlığı ve emniyeti, konforu çok önemli. Artık çok donanımlı ve emniyetli bir otobüse sahibiz” derken, Gürsel Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Gürer Gündüz, “Bu projeyi bize getirdiklerinde çok mutlu olduk. Biz de Mercedes Benz’e gittik ve ‘Bize en iyisini yapın’ dedik. Onlar üretim bandını durdurdular ve bu özel otobüsü bizim için yaptılar. Bu otobüs inşallah şampiyonluklara vesile olsun” açıklamasını yaptı.

YOLLAR ARTIK DAHA KEYİFLİ

4 Nisan 2015’te Trabzon’da büyük korku yaşayan Fenerbahçe, bir daha böyle olaylar yaşamamak adına tedbirini aldı. Sarı-lacivertlilerin yeni otobüsü Samandıra’da törenle teslim edildi. Sarı-lacivertli oyuncular ve yöneticilerin yanı sıra Gürsel Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Levent Birant, Yönetim Kurulu Üyeleri Hürer Gündüz, Türker Karahasan, Bülent Birant, Kerem Birant, İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar ve ile Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Müdürü Alper Kurt katıldı. 

İŞTE O ÖZELLİKLER
∂ Önde yavaş giden veya duran araca kısmi ya da tam frenleme ile arkadan çarpmaları önleyen veya kazadan kaçınılamıyorsa kazanın şiddetini azaltan ABA 3 (Aktif Acil Fren Sistemi 3)
∂ ABA3’e entegre,sürücü tarafından belirlenen takip mesafesine riayet ederek ve güvenlik mesafesinin aşılması durumunda aracı frenleyen, sadece güvenliği değil konforu da arttıran ACC (Adaptif Hız Sabitleyici)
∂ 70 km/s hızı aşınca devreye giren, sürücünün istemsiz olarak şeritten çıkması durumda uyarı veren SPA (Şerit Takip Asistanı),
∂ Lastiklerin hasar görmesini önleyerek hem güvenlik hem maliyet avantajı sağlayan Lastik Basınç İzleme Sistemi,
∂ “Ön Çarpışma Koruyucu Sistemi” (FCG), ciddi ön darbe alma durumunda darbeleri emer, Travego’nun altına araç girmesini önler, aynı zamanda da sürücü koltuğunu arkaya kaydırmak suretiyle kullanıcısını korur. 

Fener’İ 6 MAÇLIK ZOR BİR PERİYOT BEKLİYOR
Keskin viraj!

Süper Lig’de toparlanma sürecine giren, Avrupa Ligi’nde ise liderlik koltuğunda oturan Fenerbahçe, 21 günde 6 kritik maça çıkacak. Birbirinden zorlu bu mücadeleler sarı-lacivertlilerin her iki kulvardaki geleceğini belirleyecek. Ligde, yarın Kadıköy’de oynanacak Alanyaspor’la başlayacak olan maraton 20 Ekim’de Manchester United deplasmanıyla devam edecek. Bu sınavdan 4 gün sonra Konya’ya konuk olacak Fenerbahçe, 6 günlük bir aranın ardından evinde Karabük’ü ağırlayacak. 3 Kasım’da ise Kadıköy’ü konuğu ManU olacak. Nefes kesen süreç 6 Kasım’da Akhisar deplasmanında son bulacak ve milli araya girilecek. Teknik Direktör Dirk Advocaat’ın hedefi bu 6 maçtan da galibiyetle ayrılıp ligde ve Avrupa’da ses getirmek. Aynı zamanda 20 Kasım’da Kadıköy’deki Galatasaray derbisine moralli çıkmak.

Zırhlı Kanarya

 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...