Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Musul operasyonu için 'hassas' planlama

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Musul operasyonu için 'hassas' planlama

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ın Musul kentini DEAŞ'ten kurtarmak için başlayacak operasyonda Irak ordusu, IKBY güçleri, Şii milisler, Ninova Bekçileri ve ABD özel birlikleri yer alacak.

Irak'ın Musul kentini DEAŞ'ten kurtarmak için başlayacak operasyonda Irak ordusu, Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) güçleri, Şii milisler, Ninova Bekçileri ve ABD özel birlikleri yer alacak. Operasyon planında IKBY ile Şii milislerin çevre bölgeleri ele geçirmeleri, 1 ay sonunda da Irak ordusunun kent merkezine girmeye başlaması hedefleniyor.

AA muhabirlerinin IKBY, Ninova Bekçileri ve Şii milis güçlerinden aldıkları bilgilere göre, olağan planlamada birkaç gün içinde başlaması öngörülen operasyonda, DEAŞ'la çatışmalara katılacak unsurlar harekat bölgelerini paylaştı.

ABD'nin koordine ettiği plana göre, Ninova ilinin merkezi konumundaki Musul'a yönelik operasyonun sevk ve idaresi Iraklı bir generalin başında olduğu Musul Operasyonlar Komutanlığı'nda olacak.

Kürt yönetimi 100 kilometre karelik alan hedefliyor

Kent merkezine en yakın cephe hatlarında olan IKBY'nin peşmerge güçlerinin, kentin doğusunda Hazr ve Guveyr, kuzeyinde Tel Üsküf ve El Hugne bölgelerinden saldırıya geçmesi bekleniyor.

Kürt yönetimi, DEAŞ'ın işgalindeki Guveyr'den Kesik'e uzanan hattı örgütten geri almayı hedefliyor.

Bağdat yönetimi ve IKBY arasındaki anlaşmaya göre, peşmergenin görevi bu hattı almasıyla son bulacak.

Ninova Bekçisi kuzeyden katılacak

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından 2015'ten beri Başika bölgesinde eğitilen Musullu savaşçılar, operasyona peşmerge güçlerinin bulunduğu hatlardan katılacak.

"Haşdi Vatani" olarak bilinen ve adını geçen Çarşamba "Ninova Bekçisi" olarak değiştiren yaklaşık 3 bin kişilik yerel güç, Musul Operasyonlar Komutanlığı bünyesinde hareket edecek.

Kayyare'deki hava üssünde konuşlu ABD özel birliklerinin karadan destek vereceği Irak güçleri için Amerikan hava unsurları DEAŞ'ı yoğun bombardımana tutacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...