1000 yıllık mozaiğin üzerinde oturuyorlar

1000 yıllık mozaiğin üzerinde oturuyorlar

YAŞAM Haberleri

Osmaniyeli Teke ailesi, evlerinin bodrumunu derinleştirmek için yaptıkları kazıda, bin yıldan fazla tarihe sahip olduğu düşünülen taban mozaiğe rastladı.

Osmaniyeli Teke ailesi, evlerinin bodrumunu derinleştirmek için yaptıkları kazıda, bin yıldan fazla tarihe sahip olduğu düşünülen taban mozaiğe rastladı. Yaklaşık 16 metrekarelik mozaiği adeta gözleri gibi koruyan Teke ailesi, mozaiğin bir an önce güvenli bir yere taşınmasını istiyor. Evini 26 yıl önce yaptığını belirten Mustafa Teke (54), 1990 yılında bodrumu derinleştirmek için toprağı kazdığını ve mozaikle karşılatığını anlattı. Mozaikle ilgili olarak yetkilileri başvuruda bulunduğunu belirten Teke, "Kültür ve Turizm Bakanlığından aradılar ve 'Bu kıymetli bir eser, buna sahip ol' dediler. 1990 yılından bu yana nakledilmesini bekliyorum" dedi. AA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...