Burs verdiğimiz 10 yabancı paralel çıktı

Düzenleyen:
Burs verdiğimiz 10 yabancı paralel çıktı

GÜNDEM Haberleri

YTB'nin yabancı öğrencilere verdiği Türkiye Bursları’ndan yararlanan 10 öğrencinin bursu, FETÖ ile ilişkileri olduğu gerekçesiyle kesildi.

Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) yabancı öğrencilere verdiği Türkiye Bursları’ndan yararlanan 10 öğrencinin bursu, FETÖ ile ilişkileri olduğu gerekçesiyle kesildi. Alınan bilgiye göre, 15 Temmuz sonrasında kamu kurumlarında başlatılan operasyon kapsamında YTB’de de inceleme başlatıldı. YTB’nin Türkiye’nin vizyon projelerinden biri olan “Türkiye Bursları” kapsamında devam eden araştırmalar neticesinde 10 öğrencinin bursu, FETÖ ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle iptal edildi. Öğrenci sayısının bu kadar az olmasındaki temel nedenin, YTB’nin burs verilecek öğrenci seçiminde titizlikle yürüttüğü araştırma olduğu belirtiliyor.  YTB, burs verirken özellikle herhangi bir şekilde bu terörist yapıyla bağlantısı olmayan öğrencileri seçiyor. Bu arada, burs alan 271 öğrenci hakkında da inceleme devam ediyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...