FETÖ sonrası öğrenci yurtları ikiye katlandı

Düzenleyen:
FETÖ sonrası öğrenci yurtları ikiye katlandı

GÜNDEM Haberleri

YURTKUR Genel Müdürü Aksu: FETÖ, talebeleri gece yarısı dışarı atmıştı. Hepsine sahip çıktık. Kapasitemiz 286 binden 545 bine yükseldi

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Sinan Aksu, 17-25 Aralık’ın bir milat olduğunu belirterek bu dönemde FETÖ yurtlarından öğrencilerin devlet yurtlarına geçmesinin teşvik edildiğini söyledi. Terör örgütünün bu aşamada çok aşağılık bir tavır sergilediğini kaydeden Aksu, “Kendilerinden ayrılmak isteyen öğrencileri gece vakti, yağmurlu, soğuk havada dışarı attılar, ama devletimiz öğrenciyi dışarıda bırakmadı. Bu süreçte Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, bu öğrencilerin dışarıda kalmaması için yoğun çaba sarf etti, gece gündüz çalıştı. O gün kapasitemiz, 286 bindi, bugün 545 bin. Sadece şu anda projesi ve inşaatı devam eden 200 bin yataklık inşaatımız var, bu bitirildikçe yurtlar açılıyor. Yedekte kalan öğrencilerimize haftalık olarak duyuruyoruz, hak kazananlara internetten bildiriyoruz aynı zamanda mesaj çekiyoruz” dedi. Bu yıl müracaat eden öğrencilerin yüzde 70’ine yakınının yurtlarda kalmaya başladığını bildiren Aksu, “İnşallah marta kadar yurtların yedeklerini bitirmeye çalışacağız. İki yıl içerisinde dışarıda kalan öğrenci kalmayacağına inanıyorum” diye konuştu. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...