Binali Yıldırım: İstikrarın yolu Başkanlıktan geçer

Düzenleyen:
Binali Yıldırım: İstikrarın yolu Başkanlıktan geçer

GÜNDEM Haberleri

Muhalefete seslenen Başbakan Yıldırım, "Eğer siz başkanlık değil de başka bir model öneriyorsanız buyurun ikisini de soralım millete. Milletin kararının başımızın üstünde yeri vardır” dedi

Başbakan Binali Yıldırım, Ümraniye’de İstanbul Finans Merkezi BDDK ve SPK Hizmet Binaları Temel Atma Töreni’ne katıldı. Yıldırım Türkiye'de istikrarın sürmesinin şartının "başkanlık sistemi" olduğunu vurgulayarak, muhalefete "Eğer siz başkanlık değil de başka bir model öneriyorsanız buyurun ikisini de soralım millete. Milletin kararının başımızın üstünde yeri vardır” çağrısında bulundu. Türk halkına teşekkür eden Başbakan Yıldırım, “15 Temmuz gecesi İstanbul Ankara olmak üzere Türkiye’nin her köşesinde alçak FETÖ örgütüne karşı millet meydanlara indi. Cumhurbaşkanımız ‘gün bugün, inelim meydanlara, bu alçaklara dersini vereli’ dedi ve sizler de meydanlara indiniz. İkinci kurtuluş savaşını başarı ile sonuçlandırdınız, Allah sizden razı olsun. Millet adına sizlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Başkanlık sistemine de değinen Yıldırım şunları söyledi: “Türkiye istikrar sürmesi lazım. İstikrar sürecek, Türkiye büyümeye devam edecek. Nasıl olacak Başkanlık ile olacak. Diyoruz ki siyasi partilere ‘millete hepinizin sözü var’. Hep seçimlerde dedik ki ‘yeni anayasayı yapacağız ve istikrarı kalıcı hâle getireceğiz’ İstikrarın kalıcı hale gelmesinin yolu başkanlıktan geçiyor. Aksi hâlde bakın 7 Haziran’da neler yaşadık. Hükûmet kurulamadı. Eğer öyle devam etseydi bugün Türkiye PKK ile FETÖ ile DEAŞ ile mücadele edebilir miydi. Allahtan millet tehlikeyi gördü ve kararını değiştirdi. Bu istikrarı kalıcı hale getirmek, zayıf iktidarlardan ülkeyi kurtarmak ve sürekli kalkınma, millî birlik ve kardeşliği kuvvetlendirmek için başkanlık sistemine ihtiyaç var. Biz diğer siyasi partilere diyoruz ki ‘gelin Meclis’ten bu anayasayı geçirelim. Kararı millete bırakalım’ Millet ne diyorsa o. Biz ‘Başkanlık’ diyoruz." 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...