Dabık ve Musul harekatı başladı, işte son gelişmeler...

Düzenleyen:
Dabık ve Musul harekatı başladı, işte son gelişmeler...

GÜNDEM Haberleri

ÖSO, Türkiye’nin desteği altında Dabık’ı almak için harekete geçti. ABD ordusu da Irak’ta düğmeye bastı, Musul’daki DAEŞ hedefleri vuruldu

DAEŞ’e karşı beklenen operasyonlar başladı. Özgür Suriye Ordusu, DAEŞ’in Suriye’deki en önemli merkezlerinden biri olan Dabık için harekete geçti. Fırat Kalkanı Harekatı’nın 53’üncü gününde Türk uçakları muhaliflerin yolunu açtı. ÖSO ilerlerken Türk Silahlı Kuvvetlerine ait topçu birlikleri de yaptıkları atışlarla destek veriyor. DAEŞ ile şiddetli çatışmaya giren ÖSO’ya zaman zaman koalisyon uçakları da destek veriyor. Terör örgütü DAEŞ’in “kutsal” olarak kabul ettiği Dabık’ta 1200 militan olduğu tahmin ediliyor. Muhalif komutanlar “Dabık düştüğünde örgüt psikolojik olarak da çökecek” dedi. Muhaliflerin Dabık’ı ele geçirmeleri halinde DAEŞ’in yanısıra PKK ve PYD terör örgütlerinin oluşturmak istediği “Kürt koridoru” hayali de suya düşecek.

Bu arada haftalardır konuşulan Musul operasyonu için de start verildi. Musul’a 20 kilometre mesafede yer alan Başika Cephesi’ndeki Peşmerge Komutanı Ömer Hüseyin, kısa süre önce Başika’ya gelen ABD askerlerinin DAEŞ’i obüs atışlarıyla vurduğunu söyledi. Koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da militanların yer aldığı bölgeleri bombaladı. Şoka uğrayan terör örgütünün, uçakların görüş mesafesini kapatmak için lastik yaktığı belirtildi. DAEŞ’in, Musul çevresindeki hendeklere doldurduğu ham petrolü de ateşe verdiği öğrenildi. Operasyon bölgesinin çok yakınında Türk askerlerinin de yer aldığı kaydedildi.
Dabık ve Musul harekatı başladı, işte son gelişmeler...
Günlerdir konuşulan Musul operasyonu dün ABD’nin top atışlarıyla başladı. Obüslerle vurulan yerden dumanlar yükseldi. 

Şiiler yok
Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Türkiye ABD’yi, “Şii güçleri Musul’a girerse yüz yılık mezhep savaşları başlar” diye uyardı. ABD, Türkiye’nin bu uyarısını ciddiye aldı. Musul operasyonunda Şii güçleri yer almayacak. Ayrıca yine Başbakanlık kaynakları Musul operasyonunda Türk güçlerinin “şimdilik” yer almadığını bildirdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...