Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fenerbahçe'de sakat çok olsa da taktikten taviz yok...

Düzenleyen:
Fenerbahçe'de sakat çok olsa da taktikten taviz yok...

SPOR Haberleri

Sarı-lacivertlilerde Fernandao, Lens, Ozan, Sow ve Salih kadroda yok. Ancak takımına güveni tam olan Advocaat, oyun formasyonunda değişiklik yapmıyor

M.EMİN ULUÇ - Süper Lig’de çıkış arayan Fenerbahçe’nin başı sakatlıklarla dertte. Uzun süredir takımdan ayrı olan Fernandao’nun yokluğuna alışan sarı-lacivertliler, Osmanlı deplasmanında da Lens’ten mahrum kalmıştı. Ancak Ozan, Sow ve Salih’in de sakatlar kervanına katılması moralleri bozdu. Yine de Teknik Direktör Dirk Advocaat’ın oyuncularına güveni tam. Hollandalı teknik adam, Alanya karşısında zorunlu rotasyon yapacak olsa da oyun kurgusunu değiştirmeyi düşünmüyor. Lens’in görevini Alper Potuk’a verecek olan Advocaat, Ozan’ın pozisyonunda ise Robin van Persie’ye şans tanıyacak.

Gereğini yapacağız
Tam 154 gün sonra ilk 11’de sahaya çıkmaya hazırlanan Van Persie, Mehmet Topal-Josef ikilisinin önünde oyun kurucu görevini üslenecek. Hollandalı yıldız, Ozan’dan farklı olarak tüm gücünü hücuma verip, savunma için ekstra bir çaba harcamayacak. Vatandaşıyla özel olarak görüşüp moral aşılayana Dirk Advocaat, “Sadece Robin değil, sahadaki tüm oyuncularım gereğini yapacaktır. Burası Fenerbahçe. Hepimiz kulübün büyüklüğünü ve formanın ağırlığını son derece iyi biliyoruz” sözleriyle futbolcularına duyduğu güveni dile getirdi.

RvP’nin katkısı inanılmaz
Fenerbahçe’nin eleştirilen golcüsü Robin van Persie’nin istatistikleri göz kamaştırıcı. Hollandalı golcü bir türlü bekleneni verememekle suçlanıyor ancak rakamlar hiç de öyle demiyor. Süper Lig’de 35 maça çıkan RvP, 17 gol, 4 asist yaparak toplam 21 gole katkıda bulundu. RvP, aynı zamanda Süper Lig’de sonradan oyuna girip skora en çok katkı yapan oyuncu rekorunu da elinde bulunduruyor. Hollandalı, 6 golle son iki sezonun en iyi nöbetçisi.

Fener gol yağdırmıştı
Sahasında, ligin yenilerinden Alanya’yı ağırlayacak olan Fenerbahçe, en son 2007-08’de karşılaştığı rakibine gol yağdırmıştı. Sarı-lacivertliler, deplasmanda oynadıkları Türkiye Kupası maçını Kezman (4), Aurelio (2), İlhan Parlak (2), Kazım ve Kemal’in golleriyle 10-3 kazanmıştı.

8 sezonun en kötüsü
Süper Lig’in ilk 6 haftasında 8 puan toplayan Fenerbahçe, bu performansıyla son 8 sezonun en kötü dercesine imza attı. Geçen sezon Vitor Pereira’yla ilk 6 maçta 13 puan kazanan sarı-lacivertliler, 2008-09’da Luis Aragones’le 6 haftada 6 puanda kalarak rekor kırmıştı! 

Kaleyi bulsun yeter
Hem Fenerbahçe hem de Alanya kalecilerinin performansı evlere şenlik. Volkan Demirel ile Haydar Yılmaz’ın ortak özelliği kaleye geleni buyur etmeleri! Kaleyi bulan 28 şuttan 13’ünde gol yiyen Haydar yüzde 46’lık oranla ligin rekorunu elinde bulundururken, Volkan da yüzde 38’le en büyük rakibi.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...