Galatasaray Gençlerbirliği karşısında tek attı, çok tuttu!

Düzenleyen:
Galatasaray Gençlerbirliği karşısında tek attı, çok tuttu!

SPOR Haberleri

Wesley Sneijder’in yokluğunda Aslan’a altın değerinde 3 puanı getiren golü Bruma kaydetti. İkinci yarıda kalesinde adeta devleşen ve 5 net kurtarış yapan Fernando Muslera vardı

BURHAN CAN TERZİ - Jan Olde Riekerink yönetiminde harika bir hava yakalayan G.Saray, Sneijder’siz çıktığı Gençlerbirliği deplasmanında oldukça zorlansa da kazanmasını bildi: 1-0. İlk 6 haftada oynanan futbolla gelecek adına olumlu sinyaller veren, topa hükmeden sarı-kırmızılılar Ankara’da ilk 5 dakika organize olamadı. 4-2-3-1 formasyonuyla sahada olan G.Saray takımı ısınma turlarından sonra ilk tehlikeli atağını 8. dakikada gerçekleştirdi. Soldan çizgiye inen Carole, içeriye sert ve yüksek bir orta gönderdi. Eren iyi yükselse de topu dışarı gönderdi. Eren 11’de bir fırsattan daha yararlanamazken, 2 dakika sonra sahneye Bruma çıktı. Josue’nin başlattığı ani atakta Eren sağdan koşu gösteren Yasin’i gördü. Yasin tekrar Eren’e döndü. Golcü isim kaleciye takıldı. Seken topu kafasıyla Bruma tamamladı: 1-0.

Top ağlara gitti
Farkı ikiye çıkarmak isteyen G.Saray’da Eren 26’da Bruma’ya harika bir ara pası attı ama bu defa da Bruma, kaleci Hopf’a takıldı. Devreye 1-0 G.Saray’ın üstünlüğüyle girilirken, sarı-kırmızılılar ikinci yarıda daha sağlam bir G.Birliği takımıyla karşılaştı. Ankara temsilcisi 50’den itibaren G.Saray’ı hataya zorladı. 57’de Aydın’ın kullandığı serbest vuruşta Selçuk Şahin topu ağlara gönderdi ama gol ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. 

BİR KALECİDEN DAHA FAZLASI
Galatasaray’ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, bir kalecinin takım için ne kadar önemli olduğunu yine gözler önüne serdi. Gençlerbirliği maçında 5 net kurtarış yaparak galibiyetin mimarı olan 30 yaşındaki kaleci aynı zamanda çalımlarına da devam etti. Antalyaspor maçında dünyaca ünlü golcü Samuel Eto’o’ya orta sahada çalım atan Muslera, dün de taç çizgisinde Stancu’yu geçti. Uruguaylı eldiven, bu sezon Süper Lig’de forma giyen 336 oyuncunun 172’sinden daha fazla çalım atmış oldu. Gençlerbirliği maçındaki performansıyla sarı-kırmızılı taraftarların ellerinden öpmek istediği Muslera, 26 kurtarışla da Süper Lig’in en çok top çıkaran kalecisi durumunda. 


Muslera tek başına
Bu uyarından sonra dahi G.Saraylılar sazı tekrar eline alamadı. Maç G.Birliği takımındaki oyuncularla, Muslera arasında gitti geldi. 73’te Aydın sağdan süratle ilerledikten sonra vuruşunu yaptı, Muslera topu kornere çeldi.  Uruguaylı 77’de bu defa Muriqi’ye izin vermedi. 80’de İrfan’ın sağ çaprazdan yaptığı şut da Muslera’da kaldı. Maçın son bölümünde oldukça zor anlar yaşayan sarı-kırmızılılar çok önemli bir 3 puan kazandı. 

Sneijder’in yerine Josue
Galatasaray’ın hocası Jan Olde Riekerink, milli takımdan sakat dönen Wesley Sneijder’in yerine Portekizli oyuncu Josue’yi ilk defa 11’de görevlendirdi. Hollandalı hoca İzlanda maçının kadrosundan sakatlığı sebebiyle çıkarılan ancak iyileşen Hakan Balta’yı ise sahaya sürdü. 

Yoğun güvenlik tedbiri
Karşılaşma sebebiyle yoğun güvenlik önlemi alındı. Stat ve çevresinde yaklaşık 2 bin görevli, güvenliği sağladı. Taraftarlar, güvenlik noktalarından geçerek stada girebildi. Taraftarlar, sırt çantasıyla stada alınmadı. Biletsiz seyirciler stat çevresine yaklaştırılmadı.

Stancu bu defa boş geçti 
Bir dönem Galatasaray’da forma giyen, ayrıldıktan sonra ise forma giydiği takımlarla eski takımına attığı gollerle dikkati çeken Bogdan Stancu, bu defa boş geçti. Bu maça kadar Galatasaray’a karşı 9 defa rakip olan Rumen futbolcu, 5 gol atmayı başarmıştı. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...