Yatırımcı altından umudu kesti

- Güncelleme:
Yatırımcı altından umudu kesti

Ekonomi Haberleri

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, düşüşün hızlandığını belirterek, "Yatırımcı altından ümidini kesti" dedi.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, geçen hafta altın piyasasında ABD'li büyük yatırım fonlarından gelen yüklü satışlara vadeli ve kaldıraçlı piyasalardan gelen açığa satışlar da eklenince düşüşün hızlandığını belirterek, "Yatırımcı altından ümidini kesti" dedi. Yıldırımtürk, hafta boyunca dolar paritesine ters yönde hareket eden altın fiyatının hafta süresince aşağı yönlü dalgalı seyir izleyerek 1.400 dolar üzerindeki fiyat seviyesine veda ettiğini söyledi. Yarın açıklanacak FED tutanaklarında tahvil geri alım programı konusunda sinyal verilmesi durumunda altın fiyatının yönünü aşağı çevirebileceğini de ifade eden Yıldırımtürk, "Kapalıçarşı Altın Piyasası'nda 24 ayar altın fiyatı daha farklı bir görünüm sergiliyor. Hazine'nin yüklü ödeme gerçekleştirmesi ve Merkez Bankası'nın faiz indirimi sebebiyle Türkiye'de altının düşüşü daha sınırlı oldu" dedi. EKONOMİ SERVİSİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...