Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dünya devlerinin gözü Türkiye'ye çevrildi

- Güncelleme:
Dünya devlerinin gözü Türkiye'ye çevrildi

Ekonomi Haberleri

Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyada bir çok ülkede, kredi derecelendirmelerinde düşüş yaşanırken, gözler notu artan Türkiye'ye çevrildi.

Fitch'ın ardından Moody's'den gelen not artırımını yorumlayan Goldman Sachs gibi ekonomik kuruluşlar, Türkiye'nin önümüzdeki zaman diliminde hızlı büyümenin bir parçası olacağı düşündüklerini açıkladı. Bankacılık, inşaat, otomotiv ve teknolojik ürünlerin tüketimi dünya genelinde yavaşlarken, Türkiye'de bu sahadaki artışlar yatırımcıları da ülkemize yönlendirmeye başladı. Goldman Sachs'ın yorumunda, "Türkiye, sağlam bankaları, düşük borç oranı, siyasî istikrarı ve yüksek sermaye akışı sebebiyle Avrupa ve dünya çapında en büyük ekonomilerden biri olma potansiyeline sahip" denildi. Not artırımının uzun vadede Türkiye'nin uluslararası doğrudan yatırım çeken ilk 10 ülke arasına girme ve uluslararası yatırımlardan aldığı payı yüzde 1'den yüzde 3'e çıkarma yolunda önemli bir adım olduğu dile getirildi. nbsp;Hayrettin Turan


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...