Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Putin'den Musul açıklaması

Düzenleyen:
Putin'den Musul açıklaması

DÜNYA Haberleri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ABD'ye gönderme yaptı. Musul operasyonu ile ilgili konuşan Putin "Musul'da sivil can kayıplarının olmaması için ABD özen göstermeli" dedi.

Putin, Hindistan'ın Goa kentinde BRICS zirvesi kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuştu.  ABD ve Fransa’yı uyaran Putin Suriye'nin Halep şehri ile Irak'ın Musul kentindeki durum arasında paralellik gördüklerini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Suriye'nin Halep şehrinde durum ile Irak'ın Musul kentindeki durum arasında paralellik gördüğünü, Moskova'nın Musul'da planlanan operasyona çok duygusal tepki vermeyeceğini belirtti ve sözlerine şöyle devam etti

"Halep'le olan paralellik açık biçimde görülüyor. Halep çevresinde çok fazla insani sorun olduğunu söylerlerse, biz de partnerlerimize aynı şeyin Musul için de geçerli olduğunu söyleyebiliriz. Bu bağlamda ABD'li ve Fransız partnerlerimizin seçiçi olmasını, siviller arasındaki kayıpları en aza indirmeye ya da sivil kaybın olmaması için ellerinden geleni yapacaklarını umuyoruz."

Putin  "Partnerlerimizin yaptığı gibi, Musul'da planlanan operasyona yönelik histeriyi körüklemek istemiyoruz. Terörle mücadele edilmesi gerek ve bunun aktif mücadeleden başka yolu yok" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...