Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Enbar Üniversitesi 3 yıl aradan sonra açıldı

Enbar Üniversitesi 3 yıl aradan sonra açıldı

DÜNYA Haberleri

Irak'ın Enbar vilayetinin merkezi Ramadi’de, terör örgütü DEAŞ'ın bir süre kontrol altında tuttuğu Enbar Üniversitesinin yaklaşık 3 yıl aradan sonra yeniden açıldığı bildirildi.

Yüksek Eğitim ve Akademik Araştırma Bakanı Abdurrezzak el-İsa, yaptığı açıklamada, DEAŞ'ın 2014'de üniversiteyi ele geçirmesi nedeniyle bir süre eğitime ara veren ana kampüsün yaklaşık 3 yıl aradan sonra yeniden açıldığını ve yeni ders yılı için hazır olduğunu söyledi.
Enbar Üniversitesinin açılış törenine katılan İsa, "Okula dönen talebeleri tebrik ediyoruz. Bakanlık olarak sadece bilimsel alanda değil her alanda okula destek sağlayacağız." ifadesini kullandı.
Ana kampüsün terör saldırılarının hedefi olduğu dönemde üniversitenin başka yerlerde ek bina açarak eğitimi sürdürdüğünü kaydeden İsa, üniversitenin ülke genelinde 7. sıraya gerilediğini, daha önce olduğu gibi ilk 3'e yükselmeyi hedeflediklerini vurguladı.
İsa, 12 fakültenin açılışını yaptıklarını, tıp fakültesi başta olmak üzere diğer bölümlerin de en kısa sürede açılması için çalıştıklarını ifade etti.
Irak’ta güvenlik güçleri, geçen yıl temmuz ayında, terör örgütü DEAŞ'ın uzun süre kontrol altında tuttuğu Enbar Üniversitesinin denetimini ele geçirmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...