Stresliyken buzdolabı yerine dışarıya koşun

Düzenleyen:
Stresliyken buzdolabı yerine dışarıya koşun

YAŞAM Haberleri

Duygularımız, her şeyi olduğu gibi bedenimizi de etkiler. Stresimizin arttığı dönemlerde cildimiz solgunlaşır, hareket alışkanlıklarımız değişir ve kilo kontrolü elden kaçar.

Fazla kilo da yeni bir stres sebebi olarak karşımıza çıkar. Alın size kısır döngü... Bu kısır döngüye girmeden stresi ‘geçici’ hâle getirmek ise en çok bize bağlı. Herbalife Global Fitness Eğitim Direktörü Samantha Clayton, “Dengenizi nasıl korursunuz, stres anında yemek mi yersiniz, iştahtan mı kesilirsiniz? Eve mi kapanırsınız, stresi atmanın yollarını mı ararsınız” diye soruyor ve şu tavsiyelerde bulunuyor:
¥ Hangi gruptan olursanız olun, öncelikle kendinize her konuda bir liste yapın. Listedeki işlerinize ‘bitti’ diye işaretler koydukça stresiniz azalacak.
¥ Öğünlerinizi planlayın, buna göre alışveriş yapın. O listede ise abur cubur yerine sebze ve meyve olsun.
¥ Kısa bile olsa yürüyüş ve eğlence organizasyonu, sizi buzdolabından uzak tutacak, temiz hava daha mutlu hissettirecek.
¥ Arkadaş ve aile vazgeçilmez. Sevdiklerinizle zaman geçirmek, bedene bile iyi gelir. İhmal etmeyin.
¥ Şekerli gıdalar, sadece çok kısa bir süre iyi hissettirir ancak sonrasında gelen pişmanlıkla birleşince dibe vuruş kaçınılmaz.
¥ Duygusal sağlık ve fiziksel sağlık birbirini tamamlar. Bu yüzden fiziksel sağlığınızı korumaya özen gösterin.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...