Teröristlere karşı Nano drone devri

Düzenleyen:
Teröristlere karşı  Nano drone devri

GÜNDEM Haberleri

​Terör örgütü PKK’ya karşı yoğun operasyonlar gerçekleştiren TSK teknolojiyi de etkin şekilde kullanmaya başlıyor.

Buket Güven ANKARA

Operasyonlarda Obama yönetiminin Afganistan’da faydalandığı nano dronelar kullanılacak. Savunma Sanayi Müsteşarlığı bu çerçevede ‘Nano insansız hava aracı araştırması’ için bilgi istek dokümanı duyurusu yaptı.  Piyasa incelemesi niteliğinde olan bu duyuru sonrasında envantere girerse TSK da dünyanın önemli ordularının kullandığı tükenmez kalem büyüklüğündeki yeni nesil insansız hava araçlarını kullanacak. Bu araçlar video ve fotoğraf çekimi de yapabiliyor. Minik helikopter, kamera özelliği sayesinde çektiği video görüntülerini ve fotoğrafları, cep telefonu büyüklüğündeki bir monitöre gönderecek. Bu özellikteki nano dronler çektiği görüntüleri, 1.000 kilometre uzaklıktaki bir merkeze aktarabiliyor.

Nasıl kullanılıyor?

Nano drone’lar, operasyona çıkan bir askerin bulunduğu nokta ve çevrenin güvenli olup olmadığını belirliyor. Bu yöndeki nano drone’ların çok önemli bir özelliği de sessiz olmaları. Bu minik helikopterler, insanlara birkaç metre kadar yaklaştığında bile fark edilmiyor. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...