Halk oylamasına adım adım

Düzenleyen:
Halk oylamasına adım adım

GÜNDEM Haberleri

AK Parti, istişare sürecini hızlandırdı. Meclis görüşmelerinin yıl sonuna kadar tamamlanması ve ilkbahar gelmeden de referanduma gidilmesi planlanıyor

Haber Merkezi ANKARA

Yeni anayasa ve başkanlık sistemi konusunda istişareler yoğunlaşıyor. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, fiili durumun hukuki zemine oturtulması yönündeki mesajının ardından başlayan gelişmeler, AK Partide dikkatleri yeni haftaya çevirdi. Bugün yapılacak kabine toplantısında, yeni anayasa konusunda değerlendirmelerde bulunulması, ardından da AK Partinin MKYK’sında kapsamlı bir yol haritasının çizilmesi bekleniyor. Yıldırım, kurmaylarıyla, Bahçeli’nin mesajlarını, AK Partinin hazırlıklarını ve bundan sonra izlenecek stratejiyi değerlendirecek. 21, 22 ve 23 Ekim tarihlerinde Afyonkarahisar’da gerçekleştirilecek kampta da geniş katılımlı toplantılarda beyin fırtınası yapılacak. Özellikle partinin hukukçu kurmayları, süreci şekillendirecek. Başbakan Yıldırım’ın, hafta içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de istişarede bulunması, ardından CHP ve MHP liderleriyle randevu sürecini belirlemesi bekleniyor. AK Partinin -Meclis Başkanı hariç- 316 milletvekili, yeni düzenlemenin referanduma götürülmesine yetmiyor. En az 330 oy ve üzeri gerektiğinden bu rakamın bulunup bulunamayacağı değerlendirilecek.  Meclis’teki görüşmelerin yıl sonuna kadar tamamlanması öngörülüyor. Eğer teklife 330’un üzerinde destek gelirse, referandumun da ilkbahara gelmeden gerçekleştirilmesi planlanıyor. Referandumda da halktan onay çıkar ve başkanlık sistemi hukuki zemine oturtulursa, ilk başkanlık seçimi 2019’da yapılacak. 

ERDOĞAN SEVGİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize’deki temaslarını dün de sürdürdü. Erdoğan, memleketi Güneysu ilçesindeki Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı’nın lojman inşaatında incelemelerde bulundu. Burada yaklaşık 2 saat kalan Erdoğan, çıkışta kendisi ile görüşmek isteyen hemşehrilerinin büyük ilgisi ile karşılaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın makam aracının etrafını saran hemşehrileri, dertlerini anlatmaya çalıştılar. Daha sonra ilçeye bağlı Pazarköy’e geçen Cumhurbaşkanı, teyzesi Meliha Er’in mezarına giderek, dua etti.  Erdoğan, daha sonra Trabzon üzerinden Ankara’ya gitti.

GÜNDEM BAŞKANLIK

Başbakan Binali Yıldırım, bugün saat 13.30’da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Çankaya Köşkü’nde bir araya gelecek. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...