Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da konuştu

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da konuştu

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası İstanbul Hukuk Kongresi'nde konuştu.

İşte o konuşmadan satır başları

Sizler 15 Temmuz darbe girişiminin ardından davetimize icabet ederek, darbecilerin kural tanımaz zihniyetine ve arkasındaki güçlere katılımınızla en güçlü mesajı verdiniz. Siz demokrasimizde ciddi bir dayanışma sağladınız, ayrıca teşekkür ediyorum. Türkiye son yıllarda dünyada eşine az rastlanır türden darbe girişimlerine maruz kaldı. Milletimizin desteği ile bu darbe girişimine karşı karşı bir duruş gösterdik. 

MİLLETİMİZ DESTAN YAZDI

FETÖ en son silaha sarıldı. Bu teröristler 15 Temmuz gecesi milletin üstüne kan yağdırdılar. Açıkcası biz böyle bir ihanete ihtimal vermiyorduk. Darbeciler milletin o gece meydana çıkacağına hiç ihtimal vermemişler. Silahlar tanklar, tüfekler milletimizi korkutmadı.Bu dünya için de önemli bir örnekti. O gece 241 şehit veren milletimiz demokrasisine sahip çıkarak tüm dünyaya örnek olacak bir destan yazdı. Yargı darbe karşısında en etkin tepki veren kurum olarak karşımıza çıktı. Yargı FETÖ'nün güdümünden çıkıp milletin eline geçti.

BİZE HUKUK DERSİ VERENLER...

Attığımız her adım yasalarımıza uygundur. batılı bazı dost görünenler bunlar hukuka uygun mu diyor. Hiç kusura bakmayın siz ne kadar anlıyorsanız biz de o kadar hukuktan alıyor ve ona göre adımlarımızı atıyoruz. Bize hukuk dersi verenler önce doğu Almanya ile Batı Almanya'nın birleştiği döneme baksınlar. OHAL için Fransa'ya baksınlar. Fransa basit bir terör olayından sonra 1 yıl OHAL ilan etti. biz basit bir terör eylemi ile karşı karşıya değiliz. Atılması gereken adımlar çok önemli.Bu ülkemizin refahı, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin ta kendisidir.  OHAL dahil, hukuka aykırı davranışımız söz konusu değildir. Kanser hücresi gibi saran bu terör örgütünün kökünü kurutmakta kararlıyız. 

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...