Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İtalyanların Türk fındığını kötü gösterme çabasına cevap: Ciddiye almıyoruz

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İtalyanların Türk fındığını kötü gösterme çabasına cevap: Ciddiye almıyoruz

Ekonomi Haberleri  / AA

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, İtalyanların Türk fındığını kötü göstermekle ilgili çabalarının tamamen politik olduğunu, ciddiye almadıklarını söyledi.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, İtalyan Tarımcılar Derneği Coldiretti'nin, Türk fındığını ithal edilen en tehlikeli ürünler listesine koymasına ilişkin, "İtalyan fındık üreticilerini koruma adına tamamen politik bir karar var ortada. Türk üreticisi olarak kararı ciddiye bir almıyor ve geçmişte olduğu gibi gelecekte de kaliteli fındık üretimine devam edeceğiz" dedi.

TÜRKİYE RAHATSIZLIK VERİYOR!

Karan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin dünya fındık üretimi ve ihracatının büyük kısmını elinde bulundurduğunu, bu durumun diğer üretim yapan ülkeleri rahatsız ettiğini söyledi. Özellikle İtalyanların zaman zaman Türkiye'nin dünya pazarındaki liderliğini sabote etme adına bu tür iddiaları gündeme taşıdığına işaret eden Karan, "İtalyan fındık üreticilerini koruma adına tamamen politik bir karar var ortada. Daha önce de bu tür iddiaları gündeme getirmişlerdi. Yine bazı politik girişimleri olmuştu. Türk üreticisi olarak kararı ciddiye almıyor ve geçmişte olduğu gibi gelecekte de kaliteli fındık üretimine devam edeceğiz" diye konuştu.

"ÇİFTÇİMİZ TEDBİRİNİ ALIYOR"

Türk çiftçisinin kaliteli fındık üretimi için gereken tüm tedbirleri tam anlamıyla aldıklarını vurgulayan Karan, "Fındıkta aflatoksinin önlenmesi için çiftçimiz üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmekte. Gerek biz, gerek sanayici kuruluşlarımız, gerekse de devletimiz bu konu üzerinde ciddiyetle durmaktadır. Çiftçimizi bilinçlendirmek için yoğun çaba içerisindeyiz. Türkiye'de son derece kaliteli ve güvenli fındık üretimi söz konusu. Her geçen yıl fındığımızın kalitesi daha da artmakta. Bu durum başta İtalyanlar olmak üzere diğer ülkeleri rahatsız ediyor. İşte alınan karar da bunun bir göstergesidir." ifadelerini kullandı.

"İTALYANLAR BUNU HER ZAMAN YAPAR"

Giresun Ticaret Borsası Başkanı Temel Yanıkoğlu da kararın tamamen politik sebeplerden alındığını söyledi. Yanıkoğlu, İtalya'nın Türkiye'nin en büyük fındık pazarlarından biri olduğuna işaret ederek, "İtalyanlar bunu her zaman yapar ama unutulmaması gereken bir şey var, bu ülke bizim en büyük pazarlarımızdan birisi. Hatta İtalyan bir firma Türk fındığının büyük bir kısmını satın almakta. Bu İtalyan firma ürünlerinde Türk fındığını kullanıyor, reklamlarında da bunu ifade etmekte. Tamamen alınan karar kendi üreticilerini koruma adına politik sebeplere dayanıyor." değerlendirmesini yaptı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...