Yazma eserlere sahip çıkamadık

Yazma eserlere sahip çıkamadık

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından 'Başlangıcından Günümüze Vakıf Müessesesi ve Vakıf Medeniyetinde Adana Şehri' başlıklı panel düzenlendi.

Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından 'Başlangıcından Günümüze Vakıf Müessesesi ve Vakıf Medeniyetinde Adana Şehri' başlıklı panel düzenlendi. Panelde 'Kütüphane ve Vakfiyeleri Üzerinden Osmanlının Kitaba İlgisini Okumak" konulu bir sunum yapan Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nuran Öztürk, Osmanlı İmparatorluğu'nun bıraktığı 180 binden fazla yazma eserlerin duyarsızlık nedeniyle zamanın insafına bırakıldığını söyledi. Öztürk, insanlığın medeniyet yolculuğunda kitabın tartışılmaz öneme sahip olduğunu vurguladı. Doç. Dr. Öztürk, 600 yıl, oldukça geniş bir coğrafyada hüküm süren Osmanlı İmparatorluğu'nun, İslam inancının tesiriyle kurduğu vakıf sisteminde kitap ve kütüphane vakıflarına da yer verildiğini ifade etti. Doç.Dr. Öztürk, Fatih Sultan Mehmet'in kurduğu vakıftan başlamak üzere, 20. yüzyıla gelinceye kadar başta imparatorluğun başkenti İstanbul olmak üzere her il ve ilçede vakfedilmiş yazma eserlere rastlandığını, yazma eserlere sahip çıkılamadığını kaydetti.Panele, Doç. Dr. Nuran Öztürk (sağdan 2.), Prof. Dr. Ali Osman Ateş (soldan 3.), Murat Saraçoğlu (kürsüdeki), Doç.Dr. Muhammed Yılmaz (sağdan 3.), Doç. Dr. Gözde Ramazanoğlu (sağda) katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...