Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Peşmerge, Musul'da ABD yapımı İHA kullanıyor

Düzenleyen:
Peşmerge, Musul'da ABD yapımı İHA kullanıyor

DÜNYA Haberleri

Irak'ta DEAŞ'ın elinde bulunan Musul'u kurtarma operasyonuna katılan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge güçleri, cephelerde ABD yapımı İHA kullanıyor.

Musul'un doğusunda yer alan Hazır Cephesi'ndeki AA ekibi, çatışma mevzilerinde konuşlanan Peşmerge güçleri, ABD'li gönüllü askerlerin yardımıyla portatif taşınabilir kabinler içerisinde cepheye getirilen İHA aracını monte etti.

Güvenlik gerekçesiyle isminin açıklanmasını istemeyen ve 2014 yılında ABD'nin Los Angeles kentinden geldiğini belirten gönüllü asker, Peşmerge güçlerine kendi ülkeleri tarafından imal edilen İHA'ların nasıl kullanıldığını öğrettiklerini söyledi.

ABD'li gönüllü askerlerden eğitim alan Peşmergeler ise cephelerdeki DEAŞ militanların hareketlerini ve saldırılarını tespit etmek için İHA'ların çok faydalı olduğunu kaydetti. Peşmerge güçleri sabahın erken saatlerinde Irak ordusuna bağlı güvenlik güçleriyle koordineli bir şekilde Musul'un doğu ve güney bölgelerindeki DEAŞ'e karşı başlattığı operasyon sonucunda 11 köyün geri alındığı belirtilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...