Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gaziantep Valiliği'nden açıklama geldi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Gaziantep Valiliği'nden açıklama geldi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Gaziantep Valiliği'nce, kentte düzenlenen terör operasyonlarıyla ilgili, "Basın toplantısında Vali Ali Yerlikaya'nın kullandığı 'Polisimiz kendisi henüz bombayla ilgili, etraftaki ev sakinlerine, komşulara da bir sıkıntı olmaması için karşıdaki inşaatta kendisini etkisiz hale getiriyor' ifadesindeki, 'polisimiz' kelimesi, bazı medya kuruluşları tarafından kesilerek aktarılmıştır." değerlendirmesinde bulunuldu.

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, bir istihbaratı değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 15 günü aşkın titiz bir çalışmayla, bombalı terör saldırısı için hazırlık yapan DEAŞ mensubu teröristlerin, Şahinbey İlçesi Beşyüzevler Mahallesi'ndeki hücre evini tespit ettiği ve söz konusu adrese, 16 Ekim Pazar günü operasyon gerçekleştirdiği belirtildi.
Bombalı büyük bir saldırı için hazırlık yapan teröristlerden birinin, operasyon sırasında üzerindeki bombayı patlatması neticesinde 3 polisin şehit düştüğü, 5 polis ile 4 Suriyelinin yaralandığı anımsatılan açıklamada, elde edilen yeni bilgiler doğrultusunda aynı gün, Burak Mahallesi'nde bulunan hücre evine de operasyon düzenlediği kaydedildi.
Söz konusu adresteki teröristin, binanın karşısında bulunan bir inşaattan keskin nişancı polis tarafından etkisiz hale getirildiği ve üzerindeki bombayı infilak ettirmesinin engellendiği aktarılan açıklamada, "Operasyonlar hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla valiliğimizde düzenlenen basın toplantısında Vali Ali Yerlikaya'nın kullandığı 'Polisimiz kendisi henüz bombayla ilgili, etraftaki ev sakinlerine, komşulara da bir sıkıntı olmaması için karşıdaki inşaatta kendisini etkisiz hale getiriyor' ifadesindeki, 'polisimiz' kelimesi, bazı medya kuruluşları tarafından kesilerek aktarılmıştır. Şehrimizde bütün güvenlik güçlerimiz, kamu, özel ve sivil toplum kuruluşlarımız ile azim ve kararlılıkla birlik ve beraberlik içerisinde terörle mücadele ediyoruz. Zor bir imtihan sürecinden geçtiğimizin de farkındayız." ifadelerine yer verildi.
Güvenlik güçleri tarafından onlarca ihbarın değerlendirildiği ve pek çok olası terör hadisesinin de önlendiği vurgulanan açıklamada, Vali Ali Yerlikaya'nın şu görüşleri paylaşıldı:
"16 Ekim’de düzenlenen operasyonla, büyük bir terör hadisesi de önlenmiştir. Kullandığımız ifadeyi makaslayarak, farklı anlamlar yükleyerek yayınlamak, gazetecilik etiği ve ahlaki değerlere aykırı bir tutumdur, suizandır. Birliğimize, masum insanlarımıza, kardeşliğimize yönelen saldırıları, hayatımıza yönelen tehditleri bertaraf ederken, kaybettiğimiz şehitlerimiz ve yaralanan gazilerimizin acısı bütün sıcaklığıyla devam ederken, bu türden haber ve yorumların hangi amaca hizmet ettiğini kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...