Şehit Halisdemir belgeseli ağlattı

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Şehit Halisdemir belgeseli ağlattı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Ömer Halisdemir’in hayatının anlatıldığı belgesel, Antalya Uluslararası Film Festivali’nde seyirciyle buluştu. Gösteriminin ardından seyirciler gözyaşlarını tutamadı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 53'üncü kez düzenlediği Uluslararası Antalya Film Festivali'nde şehit Ömer Halisdemir'in hayatının anlatıldığı 'Ben Ömer' belgeseli izleyenlere duygulu anlar yaşattı. AKM Perge Salonu'nda gösterimi yapılan belgeseli Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel eşi Ebru Türel ile birlikte izledi. Belgeselin yönetmeni ve yapımcısı Mesut Gengeç, kurgucusu Yılmaz Aydın ve metin yazarı Bülent Güney izleyiciler arasında yer aldı. 30 dakikalık belgesel gösteriminin ardından bazı izleyiciler gözyaşlarını tutamadı. 

Emekli Albay Kıbrıs Gazisi Zeynel Abidin Sezer, bu filmi özellikle seyretmek istediğini söyledi. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet yaşayacağını ifade eden Sezer, "Bu darbe girişiminde bir kırılma noktası vardı. Özel Kuvvetler Komutanı'ndan aldığı emri gözünü kırpmadan yerine getiren Ömer Halisdemir her Türk evladından var olan vatan sevgisini dünyaya göstermiştir" dedi.

ABLASININ ARKADAŞI DA FİLMİ İZLEDİ

Ömer Halisdemir'in ablası Elif Halisdemir'in arkadaşı Deniz Ceylan da belgeseli izledi. Gözyaşlarını tutamayan Ceylan, "Çok duyguluyum, çok büyük bir iş başardı. Ona yakışan bir iş yaptı. Çok ağladım. Çok mertti, delikanlı, cesurdu" diye konuştu.

Belgeseli izleyen Süheyla Boz adlı vatandaş, yönetmenin 30 dakika değil 300 dakikalık film yapması durumunda bile Ömer Halisdemir'i anlatmaya yetmeyeceğini aktardı. Boz, "15 Temmuz'un etkileri halen sürüyor. Hep birlikte bunun altından kalkacağız Eğer Semih Terzi öldürülmeseydi belki 10 binlerce şehidimiz olacaktı. Halisdemir'e ne kadar minnet, dua etsek azdır" dedi. 

2 AYDA ÇEKİLDİ

Belgesel yönetmeni ve yapımcısı Mesut Gengeç, 'Ben Ömer' adlı belgeseli 2 ayda çektiklerini söyledi. Halisdemir'in doğduğu topraklar olan Niğde'nin Çukurkuyu ilçesinde ve İstanbul'da çekimler yaptıklarını ifade eden Gengeç, belgeselde şehidin bütün hayat kesitlerine değindiğini söyledi. Belgeselde Ömer Halisdemir'in silah arkadaşlarıyla da röportajlar yaptıklarını ifade eden Gengeç, "Herkes şehidimizi tanıyor, biz biraz daha yaşamını açtık" dedi.

'GİDEN BENİM BEDENİM, KALANSA YÜREĞİM'

Mesut Gengeç, Ömer Halisdemir'in tam bir asker olduğunu gördüklerini ifade ederek, "Yaptığı görev nedeniyle tam bir kapalı kutu. Köyündeki arkadaşlarına sorduğumuzda, 'Ömer abi gelirdi köye, merhaba nasılsınız derdi ama biz tahmin ederdik, önemli bir görevden geldiğini anlardık' dediler. Çok kapalı bir yaşamı olan kişinin belgeselini çekmek zordu. Yine de çok önemli bilgilere ulaştık. Belgeselin sonunda Ömer Halisdemir diyor ki 'Ben son gidişimi yapıyorum. Giden benim bedenim, kalan ise yüreğim' diyor" diye konuştu.

BEN ÖMER ADIYLA YARIŞIYOR

Uluslararası Antalya Film Festivali'nde Ulusal Belgesel Seçkisi'nde 16 belgesel izleyici ile buluşacak. Ulusal Kısa Film Seçkisi'nde de 10 film Uluslararası Yarışma filmlerinden önce gösterimde olacak. Her iki seçkide yer alan filmler, seyircilerin oylarıyla İzleyici Ödülü'nün sahibi olacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...