Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kültürel mirasın kalbi Türkiye'de atacak

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Kültürel mirasın kalbi Türkiye'de atacak

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / DHA

UNESCO Dünya Miras Merkezi'nin danışmanlığını yapan Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi(ICOMOS)'un Genel Kurul ve Danışma Kurulu Toplantıları ile Bilimsel Sempozyumu Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek. Aya İrini Müzesi'nde bu akşam düzenlenen açılış gecesine Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da katıldı.

Bakan Avcı burada yaptığı açıklamada, İCOMOS bildiğiniz gibi UNESCO'nun dünya miras alanındaki bilimsel danışma kurumudur. 110 ülkede örgütlenmiştir. 9 bin 500'ün üzerinde üyesi vardır. Türkiye de bu ülkelerden bir tanesidir. Türkiye 143 üyeyle ICOMOS'ta temsil ediliyor. ICOMOS görevi, tarihi anıtlar ve sitlerin korunmasında gözetilmesi gereken ilkeler, uygulanabilecek teknikler konusunda kriterler geliştirmek. Dünyanın en büyük açık hava müzesi olan, bir çok tarihi anıta, site sahip olan Türkiye açısından, ICOMOS'ta geliştirilmiş olan ve geliştirilmekte olan ilkeler, teknikler bizim için çok önemli. Bu toplantının Türkiyede yapılması hem yerinde ve zamanında. Çünkü özellikle 15 Temmuz sonrasında bazı uluslararası toplantılar ertelendi. Fakat ICOMOS bu konuda gayet ilkeli bir tavır sergileyerek toplantısını İstanbul'da yapma kararını değiştirmedi dedi.
ICOMOS Türkiye Milli Komitesi'nin ev sahipliğinde 15-21 Ekim 2016 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek toplantılarda, özellikle deprem, sel, küresel iklim değişikliği, çatışma gibi doğal ve insan kaynaklı afetlerin sonrasında tahrip olan kentler, antik yerleşmelerin yeniden yaşama kavuşturulması konusu ele alınacak.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...