Kuzey Kore'nin füze denemesine kınama

Kuzey Kore'nin füze denemesine kınama

DÜNYA Haberleri

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK), Kuzey Kore'nin balistik füze denemesini kınadığı bildirildi.

Konseyde kabul edilen basın bildirisinde, Kuzey Kore'nin 14 Ekim'de başarısız balistik füze denemesi gerçekleştirdiği kaydedildi.
Bu eylemin, BMGK kararları ve Kuzey Kore'nin uluslararası yükümlülüklerinin ihlali olduğu vurgulanan bildiride, füze denemesi en sert biçimde kınandı.
Bildiride, Kuzey Kore'nin 15, 23, 27 ve 28 Nisan, 31 Mayıs, 21 Haziran, 9 ve 18 Temmuz, 2 ve 23 Ağustos ile 5 Eylül'de füze denemesi, 9 Eylül'de ise nükleer deneme yaptığı hatırlatıldı. Söz konusu denemelerden ciddi kaygı duyulduğu belirtilen bildiride, bu eylemlerin sürmesinin uluslararası hukukun açık ihlali olduğu ifade edildi.
Bu ülkenin kaynaklarını ihtiyaç içindeki halkı yerine nükleer silah geliştirme çalışmalarına harcamasının esefle karşılandığı kaydedilen bildiride, Kuzey Kore'ye nükleer denemelerden vazgeçmesi, aksi halde gerekli önlemlerin alınacağı uyarısı yapıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...