Global Tower hisseleri için talep topluyor

Düzenleyen:
Global Tower  hisseleri için talep topluyor

Ekonomi Haberleri

Turkcell iştiraklerinden Global Tower’ın halka arzında hisseler için 20-21 Ekim’de talep toplanacak

En son mayıs ayında arz için gong törenine ev sahipliği yapan Borsa İstanbul (BİST) yeni bir halka arza daha hazırlanıyor. Borsa İstanbul’da işlem görmek için yola çıkan Turkcell iştiraklerinden Global Tower’ın halka arzında son viraja girildi. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), şirketin sunduğu izahnameyi onayladı. Onaylanan izahnameye göre Global Tower yüzde 21,7’sini halka açacak. Türkiye’nin ilk ve tek, Avrupa’nın ise kule sayısı bakımından beşinci büyük bağımsız kule şirketi olan Global Tower’ın halka arz fiyatı pay başına 3,82 TL ile 4,46 TL aralığında olacak. Hisseler için 20-21 Ekim tarihleri arasında talep toplanacak.  

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, Türkiye ekonomisinin özellikle yurt dışından gelen suni sebeplere dayalı baskılarla zora sokulmaya çalıştığını belirterek, bu dönemde Global Tower şirketinin halka arzının çok önemli ve değerli olduğunu dile getirdi. Akça, “Hain darbe girişiminde, kurşunun üzerine yürüyen, tankın karşısına dikilip demokrasisine sahip çıkan halkımız, sonrasında da elindeki dövizini bozdurarak ekonomiye destek vermiştir. Böyle bir konjonktürde şirketlerin de üzerilerine düşeni yapmaları gerekir, Global Tower’ın Borsa İstanbul’da işlem görmesi halkımıza ve ekonomimize moral olacaktır. Bu teşebbüsümüzün yatırımcılarımızın ilgisine mazhar olacağına olan inancımız tamdır. Diğer şirketlerin de bizi örnek alarak planlarını ertelememelerini temenni ederim” değerlendirmesini yaptı. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...